Camilerde fatura sorunu

Türk Diyanet Vakfı sen İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı, camilerde ısıtma, soğutma ve elektrik...

07 Mart 2015 Cumartesi 14:59
 Camilerde fatura sorunu


Türk Diyanet Vakfı sen İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz Eravcı, camilerde ısıtma, soğutma ve elektrik faturalarının büyük sorun olduğunu bildirdi.


Camilerde elektrik faturaları ve aydınlatma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ödenirken, ısıtma ve soğutmayla ilgili faturaların aynı kurum tarafından ödenmediğini belirten Eravcı,yaptığı açıklamada şöyle dedi:  “Camilerde 2 ayrı elektrik sayacı bulunmakta olup birisi aydınlatmaya yönelik diğeri ise camilerde klima, alttan ısıtma , elektrikli soba gibi cihazlar için kullanılmaktadır. Aydınlatma elektrik sayacı faturası diyanet işleri başkanlığı tarafından  ödenmektedir. Ancak esas ticarethane statüsü kapsamına alınarak birliğimizin, beraberliğimizin, İslâm’ın sembolü olan camilerimize gelen faturayı cemaatimiz ödemek durumunda kalmaktadır. Bu da cemaatimiz ve din görevlileri arasında sıkıntıya yol açmaktadır. Devletimizin bütün ibadethane durumunda olan mekanlardan para almaması veya indirimli bir uygulama yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapmasını bütün din görevlileri ve cemaatimiz adına sendika olarak istirham ediyoruz.”




Son Güncelleme: 07.03.2015 15:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165