Camilerde yağmur duası

Türkiye'de son aylarda yağışların azalmasıyla birlikte ortaya çıkan kuraklık tehlikesi nedeniyle Çorum’daki camilerde yağmur duası edildi.

04 Aralık 2020 Cuma 23:30
Camilerde yağmur duası

Türkiye'de son aylarda yağışların azalmasıyla birlikte ortaya çıkan kuraklık tehlikesi nedeniyle Çorum’daki camilerde yağmur duası edildi.


Çorum İl Müftülüğü tarafından merkez ve ilçelerde bulunan camilerde cuma namazı öncesi yağmur duası yapıldı. İl Müftüsü Muharrem Biçer, israfa dikkat çekerek, “Birlikte dua edeceğiz, amin diyeceğiz. Bu yaptığımız kavli bir dua. Ama bir taraftan da kavli duanın yanında fiili duada da bulunmamız lazım. Nedir fiili dua suyu israf etmemektir. Evde sadece sıcak su gelene kadar 20-30 litre su akıyor. Suyu israf etmemek fiili bir duadır. Hayatı israf etmemek gerekir. Biraz önce bir kardeşimiz çöpe atılan ekmeklerden bahsetti. Ondan sonra yağmur bekliyoruz. Bunlara dikkat edelim. Ekmeği, suyu bütün nimetleri israf etmemek bunlarla ilgili tasarrufta bulunmak bizim için fiili bir dua olacak” dedi.
Müftü Biçer’in konuşmasının ardından toplu halde camilerde eller yağmur yağması için semaya açılarak dua edildi.


İHA

Son Güncelleme: 05.12.2020 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
6 ayda bir vaaza çıkan ik müftüsü Muharrem biçer dua etmiş 2020-12-05 11:58:31

Bir il müftüsü 3-6 ayda vaaza çıkıyor, onda da yağmur duası ediyor. KABUL OLUR İNŞALLAH. Ne diyelim. Eskiden (10 yıl ve daha eski müftüler) il müftüleri her cuma en geç 15 gğnde bir kendisi vaaz ederdi. Korona mazeret demeyin ha, koronadan çok önce ilimize tayin olmuş bir müftümüz var. HEPİMİZ, HERŞEYİMİZ BOZULDUK MALESEF. ALLAHA KALDI HALİMİZ.

Avatar
Hocalar varmısınız iddaya!!! 2020-12-05 22:53:20

Burdan Müftüyü aklamaya gerek yok. Son 1 yılda Ulu camide kaç kere vaaz etmiş? Müftü dediğin merkezi sistemden ulu camiden ayda 2 kere vaaz eder, vaiz de diğer cumalarda ve diper camilerde istediği kadar edebilir. Mesele ilmi yüksek müftülerin merkezi sistemden vaazla daha çok cemaatin faydalanmasıdır. Siz önceki müftüleri benden iyi bilirsiniz hocalar, talkını kendinize verin. Biz ulu cami cemaati olarak gördüğümüzü söyledik. Müftümüzü vaazda ve vakit namazkarında ulu camide cemaatin içinde görsek daha güzel olmazmı. Bu vesileyle Cemaatle müftülerimiz arasında bir muhabbet sevgi ve saygı vardı eskiden.

Avatar
İmam 2020-12-05 16:19:11

Muftu 3 hafta önce de ulu camide vaazdaydı
Allah kabul etsin muftumuzu seviyoruz

Avatar
Ahmet usta 2020-12-05 16:31:45

Müftü geçen hafta organizede vaaz etti. Allah razı olsun. Ulu camide hep müftü vaaz eserse vaaz hocaları ile diğer hocalar ne iş yapacak

Avatar
Müftuden uzun uzun yazana cevap 2020-12-06 20:25:23

Uzun uzun yorum yazan ve toplum şirazeden çıkmış diye herkese hakaret eden ve müftüye de iftira eden şahıs suç işliyorsun.Hem milleti küçuk düşürüyorsun hem de bilmeden konuşuyorsun.Müftü ayda 1 ulu camii olmak üzere her hafta bir camide ve ilçelerde de vaaz etmektedir.Bu davranışınizı, iftira ve millete hakaretinizi yargı yoluyla cevaplarsınız

Avatar
EDİTÖRE =SENDE HİLE - TORPİL YAPIYORSUN. 2020-12-06 16:51:22

İmam ve Ahmet usta rumuzlu kişilerin yazdıklarına cevap olarak "carmısınız iddiaya" diye yazdım. Ama EDİTÖR EFENDİ benim yorumumu bşr tür hile yaparak onlara cevap olmasın diye sanırım üste almışsın. BESBELLİ Kİ, herkes ve toplum dahil EDİTÖRDE ŞİRAZEDEN ÇIKMIŞ. Allah hakkımız da hayırlısını versin ne diyek usta

Avatar
Hakaret asla yok. 2020-12-07 12:25:11

Hakareti nerden çıkardınız. Amacımız toplumun ve herkesin ne hale geldiği, raydan çıktığını dile getirmekti. Siz hocalar değilmisiniz vaaazlarda toplum bozuldu, aile mefhumu kalmadı, internetin zararları, çocuk ve kadınların dövülmesi, öldürülmesi, caddelerde ağza alınmayacak küfürler edenler, tükürenler, hayvanlara eziyet edenler, en büyük bela korona Allahtan gelen ikazdır, cezadır, ders almamız lazım diyen. Din görevlisi de toplumun bir parçası değilmi. Eskiyi özledik demek, müftünün eski hocalar gibi halkın içinde olmasını istemek, hele ki böyle bir ortamda vaaazlarda onun çıkması, cemaati daha iyi motive eder, daha etkili olurdu.  Başka manalar çıkarmayın. Bunlar hakeret olamaz. Allaha en adil hükümdardır.