Çanakkale’den döndüler

Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Temsilciliği’nin Çanakkale...

18 Mart 2015 Çarşamba 10:33
 Çanakkale’den döndüler


Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çorum Temsilciliği’nin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100 Yıldönümü nedeniyle düzenlediği ‘100 yılda 100 nefer’ temalı Çanakkale şehitlikleri gezisi sona erdi.


Dernek Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, adeta küllerinden yeniden doğuşu simgeleyen Çanakkale Zaferi’ni anlamak, bu vatanın kolay elde edilmediğini ve kolayca vazgeçilemeyeceğini anlatmak, zafer ruhunu yeniden canlandırmak amacı ile merkez ve Sungurlu’da bulunan değişik okullardan alınan başvurular sonunda seçilen başarılı ve maddi durumları çok iyi olmayan öğrencilerin Çanakkale ile tanışmalarının sağlandığını bildirdi.


Sözüdoğru’nun verdiği bilgiye göre, zaman zaman sağanak şeklinde yağan yağmura aldırış etmeden gerçekleştirilen gezide gençler uzman rehber eşliğinde bir günlerini tarihi yarımadada geçirdi. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen yurdun dört bir yanından gelmiş misafirlerle birlikte, Çanakkale zaferini canları pahasına sağlayan ecdadı mezarları başında ziyaret eden ve onlara dualar eden kafile, şehitler adına yaptırılan abide ve şehitlikler ile savaş alanlarını ziyaret ederek bizlere emanet edilen bu vatanın nasıl zorluklarla elde edildiğine gözleri ile şahit oldular. Derneğin hediye ettiği kalpak ve ‘enveriye’ isimli nefer şapkalarıyla birlikte dört boyutlu simülasyon merkezini de ziyaret eden gençler, kendilerini adeta savaş alanının içerisinde hissettiler.


Sözüdoğru, yaptığı açıklamada, “Gerek ilimizde gerekse il dışında yaşayan sağduyulu hemşerilerimiz ve Türkiye Kamu-Sen e bağlı sendikalarımızın  üye ve yöneticilerinin destekleri gerçekleştirilen gezi, uzun yıllar önce göç etmiş Çorumlu bir ailenin evlatları olan ve misafirperverliklerinden hiçbir şey kaybetmemiş Milliyetçi Hareket Partisi  Milletvekili Aday Adayı Kürşat Tuna ve Nagihan Tuna kardeşlerin akşam yemeği ikramlarından sonra kafile ile yola çıkılmış ve pazar sabahı Çorum da son bulmuştur. İnşallah bu gezimiz de diğer faaliyetlerimiz gibi geleneksel hale getirilecek ve her yıl imkanlar ölçüsünde bir öğrenci grubunun ecdat ile tanışması sağlanacaktır. Allah (c.c.) bu vatanı canları pahasına bizlere emanet edenlerden ve bu geziye emek ve destek verenlerden razı olsun.”dedi.



Son Güncelleme: 18.03.2015 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165