ÇAPDER'den tanıtım toplantısı

Yeni kurulan Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği(ÇAPDER) tanıtım toplantısı düzenledi.

15 Mart 2016 Salı 09:37
ÇAPDER'den tanıtım toplantısı

Yeni kurulan Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği(ÇAPDER) tanıtım toplantısı düzenledi.

Kocatepe Kahve Evi'nde gerçekleşen toplantıda konuşma yapan Çorum Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Rasim Çakıcı, dernekleşmedeki amaçlarının Çorum'un yöresel yemeklerini tanıtmak ve aşçılara sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Aşçılık mesleğinin ilerlemesi için ellerinden geleni yapacaklarını da ifade eden Çakıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

'AMACIMIZ, YÖRESEL

YEMEKLERİMİZİ TANITMAK'

Herkes Çorum'a gelip,  yemek kültürünü görmeli. Yemek kültürümüzü tanıtmak istiyoruz. Aşçılar ve pastacılar arasında sosyal dayanışmayı sağlamak, sosyal aktivitelere ev sahipliği yapmak amacıyla kurs, seminer, konferans ve panel gibi eğitim çalışmaları düzenleyeceğiz. Yakın bir zamanda Çorum'da yöresel bir yarışma yapacağız. Nisan ayında da pastacılık ile ilgili bir yarışma yapmayı düşünüyoruz. 25-26-27 Mart'ta Şanlıurfa'da bir yarışma gerçekleşecek. Bu yarışmaya Çorum olarak bizde katılacağız.

'AŞÇILIK MESLEĞİNİN

İLERLEMESİ

İÇİN ELİMİZDEN

GELENİ YAPACAĞIZ'

Kendi kültürümüzden koptuk. Yabancı milletlerin yemeklerini yiyoruz, buda hastalık yapıyor. Özellikle yemek konusunda düzenlenen yarışmalarda ilimizi temsil edecek olan yarışmacı adayları çıkararak hem ilimizi hem de kültürümüzü ön plana çıkarmak istiyoruz. Aşçılık mesleğinin ilerlemesi için elimizden geleni yapacağız.

Rasim Çakıcı başkanlığında kurulan derneğin yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Emrullah Urhan, Nazende Yalçınkaya, Tarık Çakıcı, Soner Bektaş, Samet Yıldırım, Gizem Tunç, Burak Topal

Son Güncelleme: 09.08.2018 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.