Çatak'ta yeni dönem

Çorum'da Çatak Tabiat Parkı'nin yeni işletmecisi belli oldu.

29 Temmuz 2020 Çarşamba 12:04
Çatak'ta yeni dönem

Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan sözleşme ile Çatak Tabiat Parkı İşletmeciliği Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götüre Birliği’ne devredildi.

İmza törenine Vali Yardımcısı aynı zamanda Birlik Başkan Recep Yüksel, Milli Parklar Bölge Müdür Vekili İlyas Koç, Birlik Müdürü Nuri Eser ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Çorum Şube Müdürü Mustafa Gözler katıldı. Atılan imzalar sonunda açıklama yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, şöyle dedi;“Sayın valimiz Mustafa Çiftçi’nin onayı ve desteği ile Çatak Tabiat Parkı İşletmeciliği 7+13 yıllığına Çorum Valiliği Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yürütülecektir. Tabiat Parkı’na ulaşım sorunu İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol onarım ve asfalt çalışması ile çözülmüş olup, vatandaşlarımız alana tamamen asfalt yoldan daha rahat ve hızlı ulaşabilmektedir. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından Çatak Tabiat Parkı’na spor üniteleri ve peyzaj çalışmaları ihale edilmiş olup, söz konusu tesisler Ağustos ayı içerisinde hizmete açılacaktır.

Çatak Tabiat Parkı’nın Turizme Kazandırılması Projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına girmiş olup, Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’nin İl Özel İdaresi’nden aktardığı yüzde 50 kaynak ile kır lokantası, mevcut binaların tadilatı ve biyolojik gölet yapım işi ihale edilmiş ve sözleşme imzalanmıştır. Aralık ayı itibariyle söz konusu yapılar da tamamlanarak hizmete alınacaktır.”

ÇATAK YAYLA GİBİ

Çorum kent merkezinden 20 dakikada 1700 metre yüksekliğe ulaşılması mümkün olan, bir yanıyla Obruk Barajı, bir yanıyla Çorum manzaralı Çatak Tabiat Parkı karaçam, sarıçam, göknar, titrek kavak gibi ağaç türlerinin yanı sıra çalı ve otsu bitkilerden oluşan endemik bitki örtüsünün de bulunduğu, ilimizin önemli bir peyzaj kaynak değerlerini oluşturmaktadır. Ayrıca alan kızıl geyik, karaca, kurt, porsuk, tilki, sincap gibi birçok yabani türler ile doğal zenginlik oluşturmaktadır. Çocuklarımızı, gençlerimizi, tüm Çorum halkını doğayla buluşturmak istiyoruz. Devam eden ve planlanan projelerin tamamlanması ile birlikte vatandaşlarımıza doğa yürüyüşü, atlı gezinti, geleneksel okçuluk, spor etkinlikleri, atv ve dağ bisikleti ile safari, çadırlı kamp gibi birçok faaliyeti yapma imkânı sunulacaktır.

Alanda yöreden becerikli kadınlarımıza hazırlatılan sıcak gözleme, yanıç gibi yöresel yiyeceklerin satışı vardır. Yeni açılan kır bakkaliyesinden ziyaretçilerimizin ihtiyaçları karşılanmaktadır. Tüm vatandaşlarımızı ailece güzel bir yayla günü geçirmek üzere Çatak Tabiat Parkına davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 04.08.2020 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yaşar EKER 2020-07-29 14:49:18

ÇATAK MESİRE ALANINADA GEREKTİĞİ KADAR BETON DÖKTÜK. MESİRE ALANINDAKİ BETONLAŞMA ÇOK YAKIŞMIŞ. ÇOK DÜŞÜNÜLEREK YAPILAN BU İNŞAAT İÇİN VE BETON SAHALAR İÇİN NASIL TEŞEKKÜR EDECEĞİMİ BİLEMİYORUM.

Avatar
Refah 2020-07-29 15:07:58

Pazar günü ailece orda idim Evet Burda yazılanlar güzel gidip görmek de güzel fakat 12 TL giriş ücreti alıpda içeri girip bant kamelye bulamamak az öylesine büyük güzel bi yaylada bant ve kamelye sayısının yetersiz olması hiçde yakışık değil alıp koyulması zor bişey değildir diye düşünüyorum teşekkür ederim

Avatar
Piknik 2020-07-30 05:52:36

Oturmak için yeterli yer yok kamelya yapmak lazım

banner165