ÇEKODER’in projesine onay

Çorum Engelliler Koruma ve Destekleme Derneği (ÇEKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Devrim Çağlayan, Başkan Yardımcısı Özden Özgür Yalçın...

05 Ekim 2013 Cumartesi 15:25
 ÇEKODER’in projesine onay


Çorum Engelliler Koruma ve Destekleme Derneği (ÇEKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Devrim Çağlayan, Başkan Yardımcısı Özden Özgür Yalçın, Muhasip Erdem Ünal, Genel Sekreter Mesut Hayırlı ile Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Özel, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen’i ziyaret etti.

ÇEKODER Yönetim Kurulu Başkanı Galip Devrim Çağlayan, 2010 yılında kurulan derneğin bugüne kadar toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenlediğini, proje bazlı çalışmalar yaptığını söyledi.

29 Eylül’de derneğin genel kurulunu yaparak yeni oluşturulan yönetimle yollarına devam ettiklerini belirten Çağlayan, ÇEKODER olarak sosyal amaçlı etkinlikler için sponsor desteğine açık olduklarını, sokakta engelliler adına makbuz karşılığı da olsa yardım toplanmasına duruş olarak karşı olduklarını ifade etti.

ÇEKODER’in projesi kabul edildi

ÇEKODER Başkan Yardımcısı Özden Özgür Yalçın ise, ÇEKODER’in Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen projesi hakkında bilgi verdi.

Derneğin hazırladığı projenin engellilerin mesleki ve teknik eğitimleri ile istihdamlarını hedeflediğini belirten Yalçın, 2014 yılından itibaren Hollanda, Almanya, Avusturya ve Bulgaristan’a ziyaretler yapılacağını söyledi.

Proje kapsamında 11 ayrı kurumdan 44 farklı kişinin yurt dışı ziyaretlerine katılacağını anlatan Yalçın, “Bu ülkelerde engelliler üzerine yapılan çalışmalarla ilgili pratik uygulamalar görülecek. Ziyaretlerin ardından rapor hazırlanacak. Yasa koyucuya bu örnek raporlar sunularak engellilerin istihdamına katkı sağlanacak.” dedi.


Son Güncelleme: 05.10.2013 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165