ÇEKVA Çorum’dan destek istedi

Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu, Çorumlular'dan burs desteği...

27 Ekim 2014 Pazartesi 10:02
 ÇEKVA Çorum’dan  destek istedi


Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu, Çorumlular'dan burs desteği beklediklerini açıkladı. ÇEKVA Çorum Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, 2013 yılında 922 öğrenciye burs verdiklerini hatırlatarak, 2014 yılında bu sayının 1100 olarak hedeflendiğini söyledi.


ÇEKVA Genel Müdürü Erdal Karslı ve ÇEKVA Çorum Şube Başkanı Ahmet Güngör'ünde hazır bulunduğu basın toplantısında, vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Sabit Velidedeoğlu, Çorum'dan umdukları ölçüde destek bulamadıklarını ifade etti.


Burs tespitinde ortaya konan tercih ölçülerinin tamamen bilgisayar programı aracılığı ile puan usulü tespit edildiğini de hatırlatan Velidedeoğlu, bu konuda çeşitli itirazların kendilerine ulaştığını belirterek, kendilerinin herhangi bir müdahalelerinin olmadığını, özellikle Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri'nin tercih ediliyor ve artı puan veriliyor olmasından dolayı, maddi imkanı daha az olduğu halde burs almaya haz kazanamayan öğrencilerin varlığının bu sebebe dayandığını sözlerine ekledi.


Vakfın çalışmalarını sinevizyon aracılığı ile anlatan Velidedeoğlu, 2 bin 485 öğrencinin bilgisayar ortamında burs müracaatı yaptığını, daha çok öğrenciye ulaşıp, tüm müracaatlara burs verebilmek için Çorum'dan destek beklediklerini bildirdi.


Öğrenciler arasında hiç bir ayrım yapmadıklarının altını da çizen Velidedeoğlu, "Tüm öğrencilere aynı gözle bakıyoruz." diye konuştu.




Son Güncelleme: 27.10.2014 10:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165