Çeltik hasadını fotoğrafladılar

Kargı'da çeltik hasadı fotoğraflandı, hasta okulu açıldı, sağlık için yürüdüler

12 Ekim 2018 Cuma 11:01
Çeltik hasadını fotoğrafladılar

Kargı Çok Programlı Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri Seçmeli Sosyal Etkinlikler Dersi kapsamında Kargı çayır alanında çeltik hasadını fotoğraflayarak çeltik hakkında üreticilerden bilgi aldı.

Birçoğunun ilk kez gördüğü çeltik hasadını öğrenciler dikkatle izledi. Öğrenciler çayır alanında harmanı fotoğraflarken çiftçilerden çeltik hasarı konusunda da bilgi aldı. Çiftçiler öğrencilere harmanın nasıl yapıldığını uygulamalı olarak göstererek öğrencilere de deneme fırsatı verdi. Okul idaresi etkinlik ile öğrencilerin yaşadıkları çevreyi tanımaları, fotoğrafçılık konusunda hobi geliştirmeleri ve çeltik hasadını yerinde gözleme fırsatı bulmalarını amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilerin gün boyu harmanda çektikleri fotoğraflar okulda düzenlenecek fotoğraf yarışmasında jüri tarafından değerlendirilerek ödüllendirilecek.

SAĞLIK İÇİN YÜRÜDÜLER

Kargı Yunus Emre İlk ve Orta Okulu, Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı kapsamında yürüyüş yaptı.

Sağlıklı yaşamın formülünün hareket etmek ve spor yapmak olduğunu vurgulayan Kargı Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri, “Her seferinde daha fazla hastane, doktor ve teknoloji istiyoruz. Bunların sağlığımızı koruyacağını zannediyoruz fakat yanılıyoruz. Hemen evimizin yanındaki hastane bizim sağlığımızı korumayacaktır. Sağlığımızı koruyacak olan yapacağımız çalışmalar ve sağlığımızla ilgili fikir sahibi olmamızdır. Düzenli yapılan spor, sağlığımızı koruyucu etkinliklerden biridir. Sağlığımızı korumakla mükellefiz. Yapacağımız tüm etkinlikler bizim faydamıza. Sağlığın korunması düzenli spor yapmak, düzenli ve doğru beslenmekten geçer. Daha fazla hastaneden, daha fazla doktordan geçmez" diyerek öğrencilere sporun sağlık için önemine vurgu yaptılar.

HASTA OKULU AÇILDI

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi hasta okulu hizmete başladı.

Hasta Okulu Programı ile yaşamında zorluklar ile karşılaşan kronik hastalara gündelik sorunlarının çözümünde yardımcı olmak ve hastalıkları ile birlikte kolay yaşamalarını sağlamak amaçlanıyor.

Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesi Hasta Okulu Programına hasta ve hasta yakınları katılabilecekler. Hasta Okulu Programı 10 konuda, doktorlar ve alanında uzman kişiler tarafından verilecek.

Hasta okulu hakkında bilgi almak isteyen hasta ve hasta yakınları hastanenin eğitim birimine başvurarak veya 0364 651 2012 dahili 7936 numaralı telefondan da bilgi alabilecekler.

İHA

Son Güncelleme: 12.10.2018 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.