Çenesiz: ‘Çorum gelişerek büyüyecek’

ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Artıbir Tv’de Celal Toprak’ın sunduğu...

19 Aralık 2014 Cuma 18:29
 Çenesiz: ‘Çorum gelişerek büyüyecek’


ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Artıbir Tv’de Celal Toprak’ın sunduğu “Yeşil Ekonomi” programına katılarak, sektördeki gelişmeleri ve Çorum ekonomisine katma değer sağlayacak yeni projelerini anlattı. Çenesiz, “Çorum, sanayileşerek büyümesini sürdürecek.” dedi.


Katıldığı programda, Çorum ekonomisi ve yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulunan Çenesiz, çevre dostu ürünler üzerinde iddialı çalışmalar sergilediklerini ve yenilikçi adımlarla yola devam ettiklerini vurguladı.


Çorum kiremidi ihraç edilebilir bir ürün olacak


"Yeşil Ekonomi" programında Ece Holding Ar-ge Merkezi çalışmalarının sektöre farklı bir boyut kazandıracağını söyleyen ECE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Ar-Ge çalışmaları sonucu özel bir hammadde ve formülle ürettikleri Bioksit Kiremit sayesinde; Çorum kiremidinin de ihraç edilebilir bir ürün haline geleceğine ve hak ettiği fiyat seviyesine çıkacağına inandığını belirtti. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bu alandaki yatırımlarına devam edeceklerini vurgulayan Erdem Çenesiz, bu inovasyon ile birlikte Ar-Ge'nin geleneksel sektörlerde dahi ne kadar önemli olduğunun ortaya konduğunu; İnovasyonu sadece ileri teknoloji ürünlere dair bir kavram gibi görmenin doğru olmadığını ifade etti.


"Yeşil Üretim" ile çevre dostu ürünler


Ece Holding'in olmazsa olmazları arasında yer alan "Yeşil Üretim"in önemine vurgu yapan Erdem Çenesiz, Ar-Ge merkezlerinin geliştirdiği teknolojilerle birlikte inovatik ve ekolojik ürünlerin yanı sıra su tüketiminin giderek önem kazandığı bir dünyada kısıtlı olan doğal kaynakları en doğru biçimde kullanıp minimum su kullanımı sağlayarak çevre dostu ürünler ürettiklerinin altını çizdi.


Anadolu'daki genç ve nitelikli iş gücü artmalı


Çorum'da çok güçlü bir sanayileşme olduğunu belirten Erdem Çenesiz, özellikle makineleşme konusunda yenilikçi ve ileri teknoloji özelliklerine sahip makinelerin üretim aşamasında büyük önem taşıdığını söyledi. Çorum'daki tesislerinde yaklaşık 2 bin kişiyi istihdam ettiklerini ve Anadolu'yu kalkındırmak için istihdamın dikkat çekilmesi konular arasında yer alması gerektiğini ifade eden Erdem Çenesiz, "Çorum, tanınması ve keşfedilmesi gereken cevherlerle dolu bir şehir. Doğal kaynaklar yönünden de oldukça zengin. Özellikle Anadolu'nun sanayileşmesi ve ekonomik yönden daha da güçlenmesi adına birçok fırsat var. Bunu başarmak içinde Anadolu 'daki genç ve nitelikli iş gücünün artırılması gerekiyor" dedi.



Son Güncelleme: 19.12.2014 18:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emine yüce 2016-02-23 19:03:38

Çok kötü