Cengiz Topel'de yeni gelişme

Yol genişletmesi yapılan Cengiz Topel'de alt yapı çalışmaları başladı

31 Temmuz 2018 Salı 12:23
Cengiz Topel'de yeni gelişme

Çorum Belediyesi’nce Cengiz Topel Caddesinde gerçekleştirilen yol genişletme çalışmasında yeni bir aşamaya gelindi. Daha önce törenle yıkılan işyerinin ardından diğer dükkânların da yıkımının da tamamlandığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Zeki Gül, yol genişletmesinin yapılacağı kısımdaki dükkânların tamamının yıkıldığını, alt yapı çalışmalarına da başlandığını duyurdu.

BELEDİYE'DEN AÇIKLAMA

Kamulaştırma çalışmalarının ardından yıkımı tamamlanan ve yol genişletme çalışmaları süren Cengiz Topel Caddesi’nde hummalı çalışma sürüyor.

Bahçelievler, Yavruturna, Kale, Gülabibey mahallelerini hastane, terminal, hal gibi önemli noktalara bağlayan ve trafik yoğunluğunu engellemek için Cengiz Topel Caddesi’nde başlatılan çalışmalar sürüyor. Bina yıkımlarının tamamlanmasının ardından Çorum Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, kanalizasyon ve atık su çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, şöyle dedi; “Şehrimizin en işlek caddelerinden biri olan Cengiz Topel Caddesi’nde kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Burada trafik yoğunluğunu azaltmak, caddemizi genişletmek için kamulaştırma çalışmalarını daha önce tamamlamıştık. Hemen ardından da yıkım işlerini tamamladık. Şimdi ise kanalizasyon ve atık su boru hattını döşüyoruz. Yaklaşık 500 metrelik bir mesafede kanalizasyon ve atık su hattı çalışması yapacağız. Alt yapı çalışmalarımız tamamlandıktan sonra yolun uzun ömürlü ve konforlu olması için zemini güçlendireceğiz. Burada 20 metre olan yolumuzun genişliğini 35 metreye çıkartacağız. Bölge üzerinde de imar çalışması ve düzenlemesi yaptık. Hedefimiz yollarıyla, sokaklarıyla, sosyal alanlarıyla yeni bir yaşam alanına kavuşturmak.”

Son Güncelleme: 31.07.2018 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165