Ceritoğlu, 10.yıl programına katıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin kuruluşunun 10.Yılı münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.

16 Aralık 2016 Cuma 09:23
Ceritoğlu, 10.yıl programına katıldı

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliğinin kuruluşunun 10.Yılı münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.


Milletvekili Ceritoğlu’nun, Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Nihat Çelik'in daveti üzerine Çorum’u temsilen katıldığı programda, Çorum Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Şevket Avcı, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Ziraat Mühendisi Gürsel Şenol'da hazır bulundu.


TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, programda Milli Tarım projesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Çelik, Milli Tarım Projesinin özellikle koç teke test istasyonlarının kurulmasının küçükbaş hayvancılık sektörünü şaha kaldıracağını düşündüklerini belirtti.


Damızlık koç teke istasyonları kurulacak illerin seçiminin çok isabetli olduğunu ifade eden Genel Başkan Çelik , “22 ilimiz isabetli olmuş hem hayvan sayısı hem yetiştirici sayısı bakımından potansiyeli olan illerimiz bunlar. Bu projeler bir başlangıçtır. Bu bir deneme aşamasıdır. Bunun başarılı olması durumunda diğer illere de mutlaka yaygınlaştırılacaktır” diye konuştu.


Milli Tarım Projesi çerçevesinde kullanılmayan meraların kullanıma açılması, mevcut meraların ıslahı ve yetiştiriciye belli şartlar altında verilmesine ilişkin bilgiler veren Çelik , “Artık aracılar olmayacak. Gerçek yetiştirici ÇKS kaydı varsa onun mevcut işletme sayısına göre bulunduğu ilde müracaat edecek orada ihtiyaç duyulan mera kadar kullanım alanı ona tahsis edilecek. Tabi bunlar ilktir. Bunun detayları 2017 yılında yönetmelik ve kanun çerçevesinde ortaya çıkacak.  Artık meralarımız sahipleriyle buluşacak” dedi.

Milli tarım projesinde eksik bir taraf görmediklerini ifadelerine ekleyen Nihat Çelik , “Biz burada bir eksik göremiyoruz. Bir eksik bulursak bu eksik bizim eksikliğimizdir” diye belirtti. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere tüm bakanlık yetkilileriyle irtibat halinde olduklarının altını çizen Genel Başkan Çelik , “Hiç kimse bize kapısın kapatmadı. Bizim fikirlerimizi önemsiyorlar. Biz TÜDKİYEB olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızla paydaşız. Aynı takımın oyuncuları gibiyiz beraber top koşturuyoruz” dedi.


2016 yılı anaç koyun keçi desteklemelerine ilişkin notlar paylaşan TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, “193 bin yetiştiricinin başvuru kaydını yaptık.  Bunun içerisinde ilk beş ilimiz yetiştirici sayılarıyla şöyle; Van 17 bin, Konya 8 bin, Ağrı 7 bin, Balıkesir 7 bin, Mardin 6 bin” diye belirtti.


"2006 yılında kurulan Merkez Birliği’nin bugün nereye geldiğini hep beraber göreceğiz. Kamu düzeni içerisinde hak ettiği yere geldiği, bakanlıkla tam manasıyla bir paydaş, bir uyum içerisinde ailenin küçük bir bireyi olduğunun tablosunu sergileyeceğiz” diyerek sözlerini sona erdirdi.

Son Güncelleme: 16.12.2016 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.