Ceritoğlu ve Bakan iftara katıldı

Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Elazığ ve Tunceli’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 10:52
Ceritoğlu ve Bakan iftara katıldı


Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Elazığ ve Tunceli’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaretler hakkında açıklama yapan Milletvekili Ceritoğlu, heyet olarak ilk ziyaretlerini Elazığ iline yaptıklarını belirterek, burada AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettiklerini ve partililerle toplantı yaptıklarını ve  İl teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Elazığ ziyaretlerinin ardından askeri helikopterle Tunceli’ne geçtiklerini kaydeden Ceritoğlu, “Tunceli ve Samsun’un kardeş il olması nedeniyle geldiğimiz Tunceli İlimizde Bakanımız ile birlikte ilk ziyaretimizi valiliğe gerçekleştirdik. Burada Vali Vekili Olgun Öner tarafından karşılanarak, Bakanımıza kente ilişkin brifing verildi” dedi.

Valilik ziyaretinin ardından yapımı devam eden Atatürk Stadyumu’na giderek incelemelerde bulunduklarını belirten, Ceritoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere heyetimiz sporcu kardeşlerimiz tarafından karşılandık. Burada yapılan sportif faaliyetleri izledik ve yetkililer tarafından Bakan Kılıç’a çalışmalar hakkında bilgi verildi. Bizlerde Tunceli Dersimspor’a başarılar dileyerek buradaki incelemelerimizi sonlandırdık” diye konuştu.

Bakan Kılıç ve Milletvekili Ceritoğlu, daha sonra Tunceli’nde cemevini ziyaret ederek, alevi dedeleri ile buluşarak, onları dinlediler ve talepleri hakkında bilgi aldılar.

AK Parti iktidarıyla birlikte bugüne kadar Türkiye’de adı bile konamayan ya da aynı masa etrafında oturulup konuşulamayan konuların artık dile getirildiğini vurgulayan Ceritoğlu, “ Artık bugünün Türkiyesinde her konunun konuşulduğu ve birçoğunun çözüme ulaştığı ancak hala çözüm bekleyen konuların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla biz de bu çözüm bekleyen konuların çözüme kavuşturulmasını boynumuzun borcu olarak görüyoruz.

Bu zamana kadar toplumun hiç bir kesimini herhangi bir terör örgütüne, herhangi karanlık odaklara ya da siyasetin malzemesi yapılmasına fırsat vermedik, vermeyeceğiz. O yüzden biz bugün tam yerinde ve ilgili kişilerden sorunları dinlemek, çözüm üretmek, birlikte istişare etmek için, hem de ramazanın manevi atmosferinde bunu gerçekleştirmek için bugün bir aradayız” dedi.

Heyet daha sonra AK Parti Tunceli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Ceritoğlu, “İftar yemeğinden sonra Tuncelili kardeşlerimizle hem Kadir gecesi hem de Ramazan ayı hasebiyle ülkemizin birlik ve beraberliği için dua ettik” diye konuştu.

Tuncelili kadınlar tarafından düzenlenen sahur programına katılan Ceritoğlu, mübarek günler vesilesiyle Çorum, Samsun ve Tunceli arasındaki gönül köprülerini sağlamlaştırmaya geldiklerini söyledi.


Son Güncelleme: 03.07.2016 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165