Ceritoğlu, Z Kütüphaneleri gezdi

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Anayasa Değişikliği Paketinin TBMM’de oylamasının yapılmasından sonra Çorum’a gelerek, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

23 Ocak 2017 Pazartesi 08:54
Ceritoğlu, Z Kütüphaneleri gezdi

AK Parti Çorum Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Parlementolararası Birlik Türk Grubu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Anayasa Değişikliği Paketinin TBMM’de oylamasının yapılmasından sonra Çorum’a gelerek, çeşitli ziyaretlerde bulundu.



Ceritoğlu, İnönü Anadolu Lisesi ve Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nda bulunan Z kütüphanelerini gezdi.


Milletvekili Ceritoğlu’na Z Kütüphanelerinin incelenmesi sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özcan Kuşcu, Davut Demirbaş ve okul müdürleri eşlik etti.




ÇORUM BELEDİYESİ 34 Z KÜTÜPHANESİ YAPACAK


Çorum’da Z Kütüphaneleri hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 20 tane Z kütüphanesi bulunduğunu ayrıca Çorum Belediyesi tarafından 34 tane Z Kütüphanenin yapılarak okullara kazandırılacağını söyledi.



KÜTÜPHANELER TEKNOLOJİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLDİ


Z Kütüphanelerinin içerisinde internet hizmeti verilen, dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş mekanlar olduğunu vurgulayan Büyük, ”İçerisinde temel eserleri de barındıran Z Kütüphanelerinin bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirilerek okulların giriş katına konumlandırılmış yerlerdir. Bu yerler bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar çocukların ilgisini çekebilecek birçok materyallerle donatılmıştır. Yine çocukların rahat edebileceği ve dikkatini çekebileceği şekilde dekore edilmiş rengarenk masalar koltuklar vardır” dedi.



KÜTÜPHANELER ÖĞRENCİLERİN İLGİSİNİ ÇEKEBİLECEK YERLER OLDU


Kütüphanelerinin bu çalışmalar ile öğrencilerin ilgisini çeken yerler haline getirildiğini belirten Ceritoğlu, topluma okuma alışkanlığı kazandırılması noktasında Z kütüphanelerinin büyük bir kazanım olduğunun söyledi.


Öğrencilerin Z kütüphanelerinden modern bir şekilde verimli bilgi alacağına inandığını ifade eden Ceritoğlu, teknoloji ile donatılmış bu yerlerden öğrencilerin istedikleri bilgiye daha çabuk ulaşma imkanı bulabileceklerini kaydetti.



ÖĞRENCİLERİN OKUMA ALIŞKANLIĞI İÇİN HERŞEY YAPILIYOR


Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’nu gezen Ceritoğlu’nun okul kantinine yapılan “Al Götür, Oku Getir” kitap köşesi dikkatinden kaçmadı.


Ceritoğlu, daha sonra Süheybi Rumi İmam Hatip Ortaokulu’na yapılan ve mahalle halkının da kullanabildiği sentetik çim sahayı gezerek, incelemelerde bulundu.





Son Güncelleme: 23.01.2017 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.