Ceritoğlu’ndan 300 kişilik Yurt Müjdesi

AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu’da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

27 Haziran 2016 Pazartesi 13:04
 Ceritoğlu’ndan 300 kişilik Yurt Müjdesi


AK Parti Çorum Milletvekili, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Sungurlu’da çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulundu.


Yapılan açıklamaya göre, Sungurlu’da yapacağı İnceleme kapsamında  Hitit Üniversitesine bağlı Sungurlu Meslek Yüksekokulu kampüs inşaatına giden Ceritoğlu burada çeşitli incelemelerde bulundu.


Ceritoğlu’na  inceleme sırasında AK Parti Sungurlu İlçe Başkanı İlyas Özkan, AK Parti Sungurlu Kadın Kolları Başkanı Havva Özata, AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım eşlik etti.


300 KİŞİLİK YURT BİNASI YAPILACAK


İnceleme sırasında Kampüs hakkında açıklamalarda bulunan Ceritoğlu, kampüs içerisinde KYK tarafından yapılacak olan 300 kişilik yurt binasının yapımına yakında başlanacağının müjdesini verdi.


Haziran 2014’te temeli atılan Sungurlu Meslek Yüksel Okulu Kampüs inşaatının büyük bir hızla devam ettiğini belirten Ceritoğlu, “yaklaşık 45.000 m2 arazi üzerinde yer alan kampüste ilk etapta yaklaşık 10.300 m2 kapalı alan yer almakta olup, 23 adet akademik personel ofisi, 4 adet 50 kişilik, 11 adet 80 kişilik derslik, 3 adet bilgisayar laboratuvarı, yemekhane, kantin, mescid, ısı ve enerji merkezi binaları, açık-kapalı otoparklar, giriş kapıları ve kampüs altyapısı bulunmaktadır” dedi.


BİNALAR ULUSLARARASI STANDARLARA UYGUN


Kampüs ve binaların uluslararası standartlara uygun olduğunu ifade eden Ceritoğlu, “ Kampüs içerisinde ileriki zamanda yapılmak üzere Spor Salonu, Kültür ve Kongre Merkezi ile Kreş için yerler belirlenmiş olup, bunlardan Kültür ve Kongre Merkezi Sungurlulu işadamları tarafından yaptırılacaktır. Bu konuda çalışmalara başlanmıştır” diye konuştu.


CERİTOĞLU, BAĞLANTI YOLU GENİŞLETİLECEK


Çorum-Ankara karayolundan Kampüse giden bağlantı  yolun  kampüse yeterli olmayacağını vurgulayan Ceritoğlu, yolun genişletilmesi için  Karayolları 7. Bölge Müdürü Mehmet Çetin’le yaptığı yoğun çalışmalar sonucunda, yolun genişletilmesi için onayın alındığını söyledi.


Vali Kılıç’ın girişimleri ile yolun genişletme çalışmalarına hız verildiğini kaydeden Ceritoğlu, “ Sungurlu Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi de gerekli teknik çalışmaları hızla tamamlamıştır. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan istinat duvarının yapılması, yolun fiziki olarak tamamlanması ve bölgedeki gerekli düzenlemelerin yapılabilmesi için gerekli olan maddi destek Sungurlu Belediyesi’nin kısıtlı imkanları nedeniyle çorum Valisi Necmeddin Kılıç, tarafından bizzat takip edilerek çözüme kavuşturulmuş olup, inşaat çalışmalarına yakında başlanacaktır” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 27.06.2016 13:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.