ÇESDER imamları ağırladı

Çorum Eğitim Severler Derneği (ÇESDER) İskilip Şubesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde...

10 Ekim 2013 Perşembe 09:46
 ÇESDER imamları ağırladı

Çorum Eğitim Severler Derneği (ÇESDER) İskilip Şubesi tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ebussuud Erkek Öğrenci Yurdu’nda, ilçede bulunan bütün İmam Hatipler’e yöresel İskilip Dolması ikram edildi.

ÇESDER İskilip Şubesi’nin düzenlediği etkinliğe Yivlik Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Abdullah Acer, ÇESDER İskilip Şube Başkanı Yusuf Ahirzaman, İSKİAD Genel Sekreteri Murat Coşkun, ilçeye yeni atanan Müftü Erdoğan Bıyık ile ilçedeki bütün İmam Hatipler katıldı.

ÇESDER İskilip Şubesi Başkanı Yusuf Ahirzaman, Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile ilgili yaptığı konuşmada, “ÇESDER İskilip Şubesi olarak Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçedeki İmam Hatiplerimiz ile bir araya gelip kaynaşalım ve ilçemize verdikleri hizmetlerle ilgili teşekkür yemeği ikram edelim dedik. Bu yemekle beraber ilçemizde, ilimizde ülkemizde ve bütün dünyada fedakârca çalışan bütün imam hatiplere teşekkür ediyorum.” diyerek katılımcılara teşekkür etti.

İlçeye yeni atanan Müftü Erdoğan Bıyık ise, “ÇESDER İskilip Şubesi’ne Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle sunduğu etkinlikten dolayı teşekkür ederim." diyerek başladığı konuşmasında, programa katılanlara cami-cemaat ilişkisinin nasıl olmasının gerektiğini anlattı.

Müftü Bıyık, “Bir İmam Hatip'in bir baba gibi davranması gerekir. Nasıl ki bir baba babalık şefkatiyle aile fertlerine iyi gününde de kötü gününde de yanında olup sevincini ve hüznünü paylaşıyorsa camilerimizdeki İmam Hatiplerimiz de cemaatinin hüznünü ve sevincini paylaşması gerekiyor. Cemaat İmam Hatip'in yüzünü sadece namaz vakitlerinde  görmemelidir. İmam Hatip cemaatle kaynaşıp evlerine gitmeli, onları davet etmeli, İmam Hatip ile cemaat bir aile gibi olmalıdır.” şeklinde konuştu.





Son Güncelleme: 10.10.2013 09:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165