Çetin Özdaş uyardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkili Kurulu Anadolu Kentsel Dönüşüm Şirket Müdürü İnşaat Mühendisi Çetin Özdaş, az katlı...

20 Ekim 2013 Pazar 14:08
 Çetin Özdaş uyardı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yetkili Kurulu Anadolu Kentsel Dönüşüm Şirket Müdürü İnşaat Mühendisi
Çetin Özdaş,  az katlı, eski ve riskli bina maliklerinin en geç 31 Aralık tarihinden önce yenilenme başvurusunda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Özdaş, yaptığı açıklamada, “Depreme dayanıksız olan eski, yaşlı, bakımsız binaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kentsel Dönüşüm devlet destek ve teşvikleriyle yenileme fırsatı  devam etmektedir.

Daha önce açıkladığımız gibi isteyene yıllık  %4 faizle ( faizin yarısı devlet tarafından karşılanan ) 10 yıl vadeli kredi ile binalar yenilenebilmektedir.  Binaları yenilenirken  ruhsat harç paraları,  tapu masrafları ve  inşaat harcamalarında yüzde 18 KDV ödenmeyecektir.

Binalar  yeniden yapılıncaya kadar maliklere hibe olarak kira yardımı yapılabilmektedir. Ancak bu avantajlar,  az katlı küçük yapılar için 31 Aralık 2013'te uygulanacak olan yeni yönetmelikle zorlaşacaktır.

Yani bu tarihten sonra az katlı binaların riskli bina olarak tanımlanması, bu teşvik ve desteklerden faydalanmaları zorlaşacağından az katlı, eski riskli bina maliklerinin 31 Aralık tarihinden önce bu avantajdan faydalanmalarını ve bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.





Son Güncelleme: 20.10.2013 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.