‘Çevre yolu taşınmalı’ dedi, çözümü de açıkladı

CHP Merkez İlçe Başkanı

29 Ocak 2022 Cumartesi 18:31
‘Çevre yolu taşınmalı’ dedi, çözümü de açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Merkez İlçe Başkanı Mimar Ulaş Tokgöz, geçtiğimiz Cuma günü çevre yolu İlim Yayma Kavşağı’nda meydana gelen üzücü kazada 13 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Daha kaç kişinin canı yanacak, daha kaç ailenin ocağına ateş düşecek? Yetkililer neden hala önlem almıyor?” diye sordu.

Mevcut çevre yolunun o bölgedeki yoğun yapılaşmadan dolayı şehir içerisinde kaldığını ve o bölgede yoğun bir nüfus hareketliliği olduğuna değinen Ulaş Tokgöz, bu yüzden ya çevre yolunun taşınması ya da çevre yolunda yayaların rahatlıkla karşıdan karşıya geçebileceği üst geçitlerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Çevre yolunun şehir içerisinden değil de şehir dışından geçmesi gerektiğine vurgu yapan Tokgöz, “Çevre yolu yapılırken gelecek öngörülmeden dönemin siyasileri tarafından sadece bir rant uğruna o bölgeye kaydırıldı. Böyle bir şehircilik anlayışı olmaz. Yine aynı yanlışları günümüzde de yaşıyoruz. Hastane ve stadyum bunlara en güzel örnektir.

1/100.000 ölçekli planımızda var olan ancak hiç bir şekilde yapımına başlanmayan Güney çevre yolumuz var.  Nitekim var olan niteliksiz imar planlarımızda şehrimiz öngörüsüz bir şekilde farklı noktalara doğru büyümüş ve mevcut çevre yolu şehrin içinde kalmıştır. Belediye Meclis üyelerimizin defalarca kez uyarılarına rağmen bu önerilerimiz dikkate alınmamıştır.

Şehrin Güney’i senelerdir maalesef üvey evlat muamelesi görerek bu plan hala hayata geçirilmemiştir. Şayet geçirilmiş olsaydı bu tür üzücü kazalar da yaşanmamış olacaktı.

Şehrin Güney aksına yapılacak olan bir çevre yolu kurtarıcı olacak ve şehrimizin önünü açacağı gibi birçok problemde böylece ortadan kalmış olacaktır” dedi.

Acılı aileye başsağlığı dileyen Ulaş Tokgöz, “Temennimiz bu uyarılarımızın biran önce dikkate alınmasıdır. Yavrumuza Allah’tan rahmet diliyor, ailemizin acısını da yürekten paylaşıyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” diye konuştu.

BİR AÇIKLAMA DA TAHTASIZ’DAN

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Tahtasız da, yıllardır çok sayıda cana mal olan Çorum çevre yolunda ciddi önlemler alınmamasını eleştirerek, İlim Yayma Cemiyeti Kavşağında 11 yaşındaki bir çocuğun feci şekilde hayatını kaybetmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu kaydetti.

Yetkili kurumları ve iktidar partisini acilen çevre yolunda gerekli düzenlemeleri yapmaya davet eden Tahtasız, şöyle dedi: “Daha kaç canımızın hayatını kaybetmesini bekliyorsunuz. Başka ocaklar sönmesin, başka hayatlar yok olmasın. Şehir içinde kalan çevreyolu, kuzey ve güney çevreyolu olmak üzere acilen yeniden planlanmalı, Pazartesi pazarının yeri değiştirilmeli, bölgeye üst geçit yapılmalıdır. Çevre yolu İlim Yayma Kavşağı yıllardır bir tehdit olarak karşımızda durmaktadır. Bu bölgede semt pazarı kurulduğu için Pazartesi günleri tehlikenin boyutu daha da büyümektedir. Yıllardır meydana gelen kazalar artık yetkililerimize bir ders olmalıdır. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Bu bölgede bir an önce gereken tedbirler alınmalıdır. Başka hayatlar sönmesin artık.”

Son Güncelleme: 30.01.2022 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İsmail 2022-01-30 15:21:01

Şehrin güneyinden geçecek bir çevre yolu tarım arazilerine çok zarar verir. Eskişehir gibi büyük bir şehrin içinden geçen çevre yolu örneği var. Yaya geçidine kapatılmış, alt geçitlerle transit geçilebilen büyük bir şehir. Çok daha az maliyetli bir çözüm varken yeni bir çevre yolu gereksiz ve Çorum ovasına çok zarar verir.

Misafir Avatar
Hakbir 2022-01-31 11:47:00 @İsmail

Altgeçitler hatta hafif raylı sistemler ulaşım tehlike ve sorununu tarihte bırakır...birkez olsun sağlam olsun bu kararı alın lütfen sayın başkan ve sayın valimiz yaparsanız siz yaparsınız size gerçekten güveniyoruz.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Kenan 2022-01-29 22:31:27

Kangren olmuş ilimizin ve ilçelerin sorunları var.
Gündeme getirin. Çözüm üreten, projeler hazırlayın.
Gündemde tutun. tutun ki sorunların olduğu bilirsin. Her ilçeden sorunları bilen kişilerden aylık ni sorunlar var ne çözüm yapıldı. basına bilği verin.
Çalışan kazanır. biliniyor bu.söz Çalışan kazanır.

Avatar
Çorumlu 2022-01-30 04:24:19

Aklın yolu birdir.Şehrin güneyinden geçen bir büyük çevre yolu Çorum u şaha kaldırır.

Avatar
murat 2022-02-01 10:04:19

çorumdan ne köy olur ne kasaba.
vekil seçilen çekiliyor kenara. çıt çıkarmıyor.