Ceylan, HDP'lilere özür diletti

AK Parti Çorum Milletvekili, "Cotarelli’yi ne çabuk unuttunuz?" diye sordu.

10 Mart 2016 Perşembe 13:00
Ceylan, HDP'lilere özür diletti

AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Türkiye'nin AK Parti sayesinde ekonomi hamleleri yaptığını ve dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını belirterek, muhalefet partilerine "Cotarelli’yi ne çabuk unuttunuz?" diye sordu.

Yapılan açıklamaya göre, Çorum Milletvekili Ceylan, önceki akşam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti Grubu adına bir konuşma yaptı.

Ceylan, İMF'ye olan borçların AK Parti tarafından bitirildiğini vurgulayarak, "AK Parti uzaya kendi uydumuzu gönderdi, ATAK Helikopteri’ni de AK Parti yaptı, kendi milli tankımızı da AK Parti yaptı" ifadesini kullandı.

HDP'LİLERE ÖZÜR DİLETTİ

HDP'li vekiller, Ceylan'ın konuşması tamamlandığında özür dilediklerini beyan ettiler.

Konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Ceylan, "Bugün 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle de değerli kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Tabi bugün diğer arkadaşlarımız kadınlar gününü kutlarken bir milletvekilinin kadınlar ve değerli bakanımız için sarf ettiği sözler için tebrik ediyorum. Çünkü kendi psikolojisinde bulunan bilinç altındaki kavramları bugün burada açıkladı. Kendisini tebrik ediyorum, yakışanı da buydu.

Her seferinde kadın haklarından bahsedenler, her seferinde emekçi kadınlardan bahsedenler maalesef bugün gerçek yüzlerini ortaya koydular" dedi.

HAYAL GİBİ GÖRÜNEN HEDEFLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Milletvekili Ceylan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:"İktidar olduğumuz 14 yılda problem çözen bir anlayışla ve Türkiye’nin demokratikleşmesi adına kalkınması için çalıştık. Milletimizin çizdiği rotada, milletimizle birlikte yürüdük. Milletimizin dertleriyle dertlenen, hassasiyetlerini benimseyen, gönül dilini esas alan, Türkiye’nin menfaatini, selametini ve istikbalini en üstte tutan bir anlayışla hareket ettik. Sorunları çözmek, hayal gibi görünen hedefleri gerçekleştirmek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek için çalıştık.

Bunların hepsini başardık. Hiç kimseyi ayrıştırmadık ve tam aksine farklılıkların, özgürlüklerin, bireysel tercihlerin ve her türlü demokratik tepkinin güvencesi olduk. Biz bu topraklarda dinine, diline, ırkına bakmadan renklerin kardeşliğini savunduk. Düsturumuz insanı yaşat ki, devlet yaşasındır.

6 Mart Pazar günü İstanbul’da 59 metre genişliğinde ve aynı zamanda raylı sistemi olduğu dünyanın en büyük asma köprüsünün son kaynağını sayın cumhurbaşkanımızla birlikte başbakanımız ve bakanımız atarken, maalesef yine belirli düşünceler aradan bir cümleyi cımbızla çekerek sayın cumhurbaşkanımız hakkında burada eleştiride bulundular. Bu AK Parti milletin bağrından çıktı ve AK Parti tabelasını milletimiz astı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı milletimiz bağrına bastı ve necip Türk milletimiz bundan sonra da bağrına basmaya devam edecektir.

COTARELLİ’Yİ UNUTMAYIN



Biraz önce arkadaşımız, ‘AK Parti şunları yaptı, AK Parti bunları yaptı’ diyor ya. Sözün ona bende bir iki bir şey söyleyeceğim. AK Parti uzaya kendi uydumuzu gönderdi, ATAK Helikopteri’ni de AK Parti yaptı, kendi milli tankımızı da AK Parti yaptı.



Cotarelli’yi hatırlıyor musunuz? Unuttunuz mu? Cotarelli’yi siz unutmuş olabilirsiniz ama Türk milleti unutmadı. 1 Kasım’da da onu gösterdi. İMF’nin Türkiye Masa Şefiydi Cotarelli. Her geldiğinde talimatlar verirdi. Bunları da söyleyin, cesaretiniz varsa söyleyin. Bu değerli bakanımız o zamanlar bürokrattı. İMF’ye borcu bitirince bu değerli bakanımız bitirdi. Hani doğruları söylüyorsunuz ya, hani gerçekleri konuşuyorsunuz ya, hadi bunları da söyleyin. İşçi diyorsunuz ya, emekçi diyorsunuz ya, emekçiyi ilaç kuyruğundan kurtaran AK Parti’ydi. Bunları da söyleyin. Söyleyemezsiniz tabi."

Son Güncelleme: 09.08.2018 00:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.