Ceylan soğancıları Bakan'la görüştürdü

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, soğan üreticilerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştürdü.

30 Ocak 2020 Perşembe 14:49
Ceylan soğancıları Bakan'la görüştürdü

AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, soğan üreticilerini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüştürdü.

Çorum’un da aralarında bulunduğu bazı illerdeki soğan üreticileri, Ticaret Bakanlığı tarafından ‘İhracı Yasak ve Ön İzne Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ’ listesine kuru soğan ile patates eklenmesine karşı çıkarak, ihracatın serbest bırakılmasını talep etmişti.

Soğan üreticileri geçtiğimiz günlerde bu taleplerini AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a ilettiler. Akşam saatlerinde görüştüğü üreticilerin taleplerini dinleyen Milletvekili Ceylan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla görüşerek, talep ve beklentilerini aktarmıştı.

Milletvekili Ceylan, bugün yine üreticilerin talepleri doğrultusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile birebir görüştü. Üreticilerin ihracatın tekrar serbest bırakılması istediklerini aktaran Ceylan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Pakdemirli’nin Türkiye’nin ihtiyaçlarının karşılayacak ve üreticileri de mağdur etmeyecek bir çözüm yolu bulacaklarını söylediğini ifade etti. Ceylan, AK Parti’nin her daim milletin ve ülkenin çıkarlarını gözeten politikalar ürettiğini vurgularken, “Bu konuda da hükümetimizin amacı üreticileri veya insanları mağdur etmek değil, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntıların bir daha yaşanmamasıdır. Bu nedenle böyle tedbirler alınmıştır. Sayın Bakanımıza üreticilerin taleplerini bizzat yüz yüze görüşerek anlattım. Kendisi de konuyu yakından takip ettiğini söyledi. Kısa süre içerisinde de kimseyi mağdur etmeyecek bir çözüm yolu bulunacağına inanıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2020 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.