Cezayı duyunca indirim istedi

Çorum’da kırmızı ışık ihlali yaptığı için 314 TL ceza yazılan bir sürücü, ceza miktarını duyunca polisten indirim yapılmasını istedi.

29 Eylül 2021 Çarşamba 16:08

Çorum’da trafik yoğunluğunun olduğu ana caddelerde drone destekli denetim yapıldı. Kırmızı ışık ihlali yaptığı için 314 TL ceza yazılan bir sürücü, ceza miktarını duyunca polisten indirim yapılmasını istedi.

Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Akşemseddin Cami kavşağında kırmızı ışık uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamalar sırasında ihlal yapan 35 araç sürücüsü toplam 10 bin 990 TL trafik ihlali cezası karar tutanağı düzenlendi. Kırmızı ışıkta geçtiği için ceza yazılan Hasan Yılmaz isimli sürücünün verdiği tepki duyanları gülümsetti.

Sarı ışıkta geçtiğini, durduğu anda kazaya neden olabileceğini dile getiren Yılmaz, “Ucunda ölüm olmasın. Kaza olmasın. Gerisi önemli değil” şeklinde konuştuktan sonra polis memuruna kaç lira ceza yazıldığını sordu. 314 TL ceza yazıldığını duyan Yılmaz, “Yok, çok bu ceza. İndirimi falan varsa öyle yapalım” dedi. Yılmaz’ın sözleri gülümsemelere neden oldu.

Uygulama noktasında sürücülerle görüşen Trafik Şube Müdürü Bünyamin Demir, amaçlarının ceza kesmek olmadığını vurgulayarak, “Çorum’da geçen yıl trafik kurallarını ihlal eden 18 bin sürücüye ceza yazıldı. Bu yıl bu oran azaldı. Kazalar minumum seviyeye düştü. En fazla kaza kavşaklarda yaşanıyor. Amacımız Çorum’da bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamaması. Amacımız sizin can güvenliğiniz. Bir vatandaşımızın burnunun kananaması için gece-gündüz çalışıyoruz. Ödemeyemem dersen bu cezayı ben maaşımdan öderim” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 29.09.2021 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogru 2021-09-30 10:48:11

Mesele ceza ve cezayı ödeyip ödeyememek değil... sorunun kaynağının çözülmesi.Yani Eğitim.Eğitim.Bir sürücü olarak beklentim il trafik komisyonunun özellikle gazı ve İnönü caddesindeki yaya geçimlerini düzene koyması.Yayaya öncelik ama yaya geliyor tek tek tesbih tanesi gibi geçiyor.Hele bazıları yavaş yavaş gözünün içine baka baka geçiyor.Tek kanatlı kuş uçmaz.Sürücülere getirilen yaptırımlar yayalara getirilmeli yeşil ışıkta yola dalan trafik işaretlerine uymayan yayalara da ceza kesin.Sadece sürücü değil yasalarında trafikte uyması gerektiği kurallar uygulanmalı.yayada yaya geçişinde geçerken veya yaya geçidi olmayan yerden geçerken servi boylum al yazmalım gibi geçmemelidir.Diyorum.Trafik yaya ve araç sürücülerinin belli kurallarla uyması gerekenleri içeren bir kanuni düzenlemedir.Sadece sürücülerin ceza aldığı anlayış yeterli olmuyor...Her arabası olan zengin değildir...İnsanların eğitilmesi görsel yayınlarda günde seferberlik yapılarak 5 dakika reklamlar gibi yayın yapılması bile faydalı olabilir.Amacım kimseyi kırmak incitmek.üzmek degildildir. Boyle biline...

Avatar
Trafik kuralları 2021-09-30 08:21:45

Cezayı ödeyemiyorsan arabaya binmeyeceksin. Kurallara uyacaksın.

Avatar
Dogru 2021-09-30 10:29:58

2020 yılında kesilen ceza sayısı.18 000 bu günlük 50 araca ceza kesilmiş anlamına geliyor.Çorum gibi bir şehir için bu rakam çok fazla.Birşeylerde yanlışlıklar var demek.Acaba sürücü kursları yeterli eğitim mi veremiyor.Yoksa insanlarımız mi cahil kurallara uymamayi kahramanlık mi sanıyor.yoksa başka başka neler olabilir.Bunların araştırılması lazım.
Trafik müdürlüğünden berberler de emniyet kemeri takmanın önemini vurgulayan video gösterimi uygulama projesininde bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz.