CHP'den flaş hamle

CHP askeri Kışla'nın konuta açılmasını resmen itiraz etti

06 Şubat 2018 Salı 17:52
CHP'den flaş hamle

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Rıza Suledere, Askreri Kışla’nın konuta açılmasına itiraz etti. Suludere, 276 dönümlük bölgenin ‘yeşil alan’ olmasını önerdi.

Yapılan açıklamada Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılmak istenen toplu konut projesine itiraz dilekçesi Çorum Belediyesi İmar İşleri Müdürü Yaşar Eker’e verildi.  Kışla’nın lüksk konuta açılması yerine yeşil alan yapılması talebi AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras’a telefon la iletildi.

Karadağ ve Aras’ın bölgenin yeşil alan olarak kalmasının Çorum’un yararına olacağını belirterek hemfikir olduklarını beyan ettiler.

Suludere, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Çorum’da yeşil alanların yetersiz olması ilgili bölgede kamusal binaların çokluğu, şehrin giriş noktası olması, şehrin imajını bozacağı göz önüne alınarak askeri kışla bölgesinin yeşil alan olarak kalması Çorum halkının ve geleceğimiz olan çocuklarımızın daha yeşil bir şehirde yaşamaları için gereklidir. Süreci yakinen takip edeceğimizi belirtmek isterim.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın askeri alanların yeşil alan olarak kalması konusunda kesin bir talimatı var. Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatının aksine TOKİ’nin yapmak istediği toplu konut projesi Çorum halkının ihtiyaçlarını karşılamadığı gibi yeşil alan yetersizliğini daha çok artıracaktır. Kamu yararı olan bölgelerde kâr marjı güdülemez. Öncelik insanların yaşam hakkı olmalıdır.

Çorum Belediye Meclisi yarın (Çarşamba) görüşmelerinde bu konuyu gündeme alarak tekrar değerlendirecekler, Çorum Belediye Başkanı Sayın Zeki Gül’ün de askeri kışlanın yeşil alan olarak kalması konusunda çaba göstereceğini umuyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak askeri kışlanın yeşil alan olarak kalması için, sürecin yakın takipçisi olacağız ve üstümüze düşen ne varsa yapacağımızı belirtmek isterim.”

Son Güncelleme: 06.02.2018 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.