CHP millet bahçesini yargıya taşıdı

Çorum’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatını kapsayan yaklaşık 6 hektarlık alandaki imar planı yargıya taşındı.

03 Mayıs 2023 Çarşamba 16:29
CHP millet bahçesini yargıya taşıdı

Çorum’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve müştemilatını kapsayan yaklaşık 6 hektarlık alana yapılacak olan “spor temamillet bahçesi projesi” yargıya taşındı.

Belediye Meclis Üyesi Av. Ahmet Özdel’in söz konusu alanda yapılan değişikliklerin tamamı ve tüm alan yönlerinden iptali ile imar düzenlemesinin yürütmesinin durdurulması talebiyle Çorum İdare Mahkemesi’ne açtığı davanın keşfi yapıldı.

Yapılan keşif ile ilgili bilgi veren Av. Ahmet Özdel, Ankara’dan gelen bilirkişilerin “yapılan değişikliğin şehircilik ilkelerine uygun olup olmadığı”, “planlama esasları ve kamu yararına uygun olup olmadığı”, “yapılan değişikliklerin üst ölçekli planlara uygun olup olmadığı ve yakın çevresindeki parsellerin kullanımlarının da dikkate alınıp alınmadığı”, “yapılan planın nüfus yoğunluğu, sosyal donatı ve yeşil alanların mevzuata uygun olup olmadığı” ve “ulaşım, çevresel etkiler gibi hususlara” bakarak rapor hazırlayacaklarını söyledi.

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ AHMET ÖZDEL: ‘ÇORUMLU BUNLARI BİLMELİ’

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadyumu ve çevresinin geçmişten bu tarafa hangi aşamalardan ve hangi kararlardan geçerek bu hale geldiğini Çorumluların iyi bilmesi gerektiğini kaydeden Özdel, 2012 yılından bu yana stat ve müştemilatının planının sürekli değiştirildiğini belirtti.
Çorum Belediyesi’nin 2012 yılında tüm alanı komple “ticaret ve konut alanı” olarak işaretlediğini, daha sonra projenin yargıya taşınarak iptal edildiğini anlatan Özdel, “Belediye Meclisi’nde birkaç defa farklı planlar geldi. Şimdi ise içerisinde kafeler ve işyerlerinin de olacağı binaların yapılacağı bir millet bahçesinden bahsediliyor. Bu alanın ticarethane olarak işaretlenmesinin uygun olmayacağını düşünüyoruz. Adı “yeşil alan” ama kocaman binalar yapılıyor. Kamusal alan nerede burada? Binlerce ton beton atılıyor. Şehrin plan bütünlüğünü bozan bu planının değiştirilmesini istiyoruz” dedi.

‘ÇORUM’DA SPOR YAPILAN EN ÖNEMLİ ALAN’

Öte yandan bir diğer davacı Av. Teoman Şahin ise “Sportif amaçlı millet bahçesi için yola çıkacağız dediler. Proje meydana çıktığında gördük ki hiçbir spor etkinliğin bu alanda yapılamaz. Burada dükkanlar, kafeler, işletmeler var. Bölgenin etrafına bakıldığında dört bir tarafta zaten park ve yeşil alan var. Buradaki spor alanlarının korunması gerekiyordu. Ayrıca Çorum deprem bölgesinde. Olası bir afette bu bölgeye sahra hastanesi kurulabilir, çadırlar kurulabilir. Bu projeyle birlikte böyle bir imkan da Çorumlunun elinden alınmış olacak” şeklinde görüşlerini savundu.

Son Güncelleme: 05.05.2023 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vtndş 2023-05-03 19:04:01

BANYO TERLİĞİ TEMALI HEYKEL YAPSANIZ SIKINTI OLMAZDI

Avatar
Adam 2023-05-03 19:33:23

CHP hangi olumlu işte varki,her şeye muhalefet.

Avatar
crm 2023-05-03 16:53:05

en iyi yaptıkları şey, İSTEMEZUK...işleri güçleri yargı, algı,

Misafir Avatar
crm 2023-05-04 17:48:58 @crm

algı..cevap... boş ver konu seninle ilgili değil zaten..

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
algı 2023-05-04 14:17:57 @crm

algı lafından nefret ettiğim kadar hiçbirşeyden etmiyorum. algı ne ya. algı.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ne yapak 2023-05-03 17:30:01

Ne yapak amet efendi cemevi halkevi vırt zırt olur mu keyfinize uyar mı

Avatar
Çorumlu 2023-05-03 18:48:27

A B yok kardeşim o bölge Çorum da en önemli spor bölgesi,zaten karşısı park yukarısı fuar alanı park adil Candemir parkı daha neyin muhabbetini yaparlar.Bal gibi rant kokuyor.Gençleri spordan mahrum bıraktılar.Binlerce Çorumlu yaşlısı orta yaşlılar, gençlerin anıları var, yazık ettiler.

Avatar
Bektaş 2023-05-03 23:56:18

CHP'nin bu her işe karşı çıkışının mantığını anlamıyorum. engin altay TBMM 'de DÜNYANIN EN İYİ İŞİNİ YAPSANIZ BİLE MUHALEFET EDECEĞİZ, ALKIŞLACAK DEĞİLİZ DİYOR. BU ZİHNİYETTEN MEMLEKETE HAYIR GELİR Mİ? BENİ DE BIKTIRDILAR. ZORAKİ AKPLİ YAPACAKLAR

Avatar
Emeklii 2023-05-03 20:30:54

Hayrola yargıya gitmişler niye eleştiriyorsunuz eğer kanuna uygunsa yapılır değilse yapılmaz o kadar alışmışsınızki bir kişi ne derse yapmaya zaten 10 gün sonra seçim bakalım kimler kalacak kimler gidecek

Avatar
Md 2023-05-04 14:35:22

Ne olabileceğini söylemek sizin ne haddinize Bilgisiz, yeterli donanımı olmayan, cahil kişilerin haberler üzerinden boş söylemleri sadece.. Bir projeniz varsa belediyenin yeri belli sunarsınız artısıyla eksisiyle değerlendirilir

banner165