CHP tarihi çeşmeye el attı

CHP yöneticileri Çorum’un Bayat İlçesi’nin İshaklı Köyü’nde bulunan tarihi çeşmenin atıl durumdan kurtarılmasını istedi.

16 Ağustos 2020 Pazar 14:30

CHP yöneticileri Çorum’un Bayat İlçesi’nin İshaklı Köyü’nde bulunan ve 1933 yılında Cumhuriyetin 10. Yılı şerefine Kurtuluş Savaşı Gazisi Hasan Başpınar (Hasan Çavuş) tarafından yaptırılan tarihi çeşmenin atıl durumda olduğunu belirterek, mozaik üzerine yazıtı olan çeşmenin bakımsız bırakılmasının tepkiyle karşılandığını bildirdi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Bayat İlçe Başkanı Metin Hıdır, İskilip İlçe Başkanı Yusuf Var ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Bayat İlçesi’nin İshaklı Köyü’nü ziyaret ederek atıl durumda bırakılan tarihi çeşmeyi inceledi.

Tahtasız, İlçe Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi veya KÖYDES aracılığıyla burada düzenleme yapılmasını, etrafın ağaçlandırılmasını, çeşmenin suyunun tekrar akmasının sağlanmasını, bu bölgenin mesire alanı olarak düzenlenmesini talep ederek, “Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Bizlere miras bırakılan tarihi eserlerimizi en güzel şekilde korumak durumundayız. Önemli bir tarihi özelliğe sahip bu çeşmeye yeniden hayat verelim. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.

Yapılan açıklamaya göre, İsmet İnönü’nün yaveri Hasan Başpınar (Hasan Çavuş) 1933 yılında Cumhuriyetin 10. Yılı şerefine Bayat’ın İshaklı Köyü’nü bir çeşme yaptırılmış. Çeşmenin üzerinde de mozaik üzerinde bir yazıt bulunuyor. Çeşmenin suyu uzun yıllardır akmıyor.

CHP İl Başkanı Tahtasız, İshaklı Köyü’nde incelemelerde bulunarak vatandaşlardan bilgi aldı.

Son Güncelleme: 16.08.2020 14:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail 2020-08-16 15:08:51

CEHAPE olarak bunu da siz yapın, memlekete bir hayrınız dokunmuş olur. Her şeyi ne diye devletten bekliyorsunuz. Devlet kuran parti bir çeşmeyi onaramıyor mu?

Avatar
Tek parti 2020-08-16 17:18:28

onu bari yapsaydınız, dikili taşınız yok sayın halk partililer ..

Misafir Avatar
vatandaş 2022-10-14 10:12:12 @Tek parti

buraya yazan bazı troller az kaldı..... yedınız kafayı kafasızlar

Beğenmedim! (0)
Avatar
Ke mal 2020-08-16 19:12:17

Çok komik

Avatar
Sadık 2020-08-16 23:11:54

Kardeşim sizin baska işiniz gücünüz yok mu. O çeşme kurulalı en az 20 sene ol oldu. Sular çekildi. Biz içmeye şu bulamıyoruz. Chp kafası tövbe estafur kardeşim git işine git kumda oyna