CHP Vali’yi eleştirdi

CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Vali Mustafa Çiftçi'nni Mecitözü ziyaretinde Belediye Başkanı Veli Aylar'ın programa dahil edilmemesini eleştirdi.

09 Ekim 2019 Çarşamba 15:11
CHP Vali’yi eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Vali Mustafa Çiftçi’nin Mecitözü’nü ziyaret programına İlçe Belediye Başkanı Veli Aylar’ın dahil edilmediğini iddia ederek, uygulamayı eleştirdi.

CHP İl Başkanı Tüfekçi, yaptığı yazılı açıklamada, Vali Mustafa Çiftçi’nin ilçeleri ziyareti sırasında kaymakamın, belediye başkanının, jandarma komutanının ve emniyet müdürünün hazır bulunduğunu, ancak Mecitözü ziyaretinde Belediye Başkanı Veli Aylar’ın haberdar edilmemesinden dolayı Mecitözü Kaymakamı ve Çorum Valisi’ni kınadığını bildirdi.

Vali Mustafa Çiftçi’nin her fırsatta birlik  beraberlikten bahsettiğini hatırlatan Tüfekçi, “Sayın Vali acaba Mecitözü ziyaretinde ‘Bu ilçenin Belediye Başkanı nerede?’ diye sormuş mudur?. Sormadıysa sayın valinin ayıbı, sorduysa programlara davet etmeyen ve haber vermeyen kaymakamlığın ayıbıdır” dedi.

Valinin ziyaret ettiği ilçenin belediyesine de giderek ilçe sorunları hakkında belediye başkanından bilgi alması gerektiğine dikkat çeken İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, belediye başkanları iktidar partisinden olan ilçeler ziyaret edildiği zaman o ilçenin seçilmişlerinin tamamının Vali’nin yanında görüldüğünü, Mecitözü’nde ise Belediye Başkanının haberdar edilmemesinin devletin valiliğine ve kaymakamlığına hiç yakışmadığını dile getirdi. Tüfekçi, “Eğer AKP’nin valisi ve kaymakamıysa o zaman ne valilik ne de kaymakamlık yapmasınlar. Vali il başkanı olsun, kaymakam da ilçe başkanı olsun” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Veli Aylar’ın seçildiği gün itibariyle parti rozetini bir kenara bırakıp, Mecitözü’nde yaşayan kendisine oy versin yada vermesin tüm ilçe halkının belediye başkanı olduğunu ve 24 saat ilçeye hizmet için adeta çırpındığını belirten İl Başkanı Tüfekçi, “Sayın Başkan, Mecitözü halkının refahı için büyükşehir belediyelerimizden destek bulmak için kapı kapı dolaşırken destek bir yana dursun belediye başkanımızı Mecitözü’ndeki programlara dahil etmeyen anlayışı tekrar kınıyor bundan sonraki programlarında bu uyarımızın dikkate alınmasını diliyorum.” Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
metin 2019-10-09 15:43:46

eray sen bırak vali beyi de millete olan borcunu öde

Avatar
komik 2019-10-09 16:56:39

mezraya çevirdiğiniz memlekti birde sayın valiye söz söyleme cüretinde bulunuyorsunuz syn il bşk sen önce kendi başkanına kazaya nasıl hizmet yapılacagının dersini ve gerçi sizde o hizmet anlayışına yokya belli mecitözünden güzelim kasaba dönmüş mezraya mezranında güzel havası suyu olur yolu çamurdur emme sizim yönetmeye talip olduğunuz kazada su yok su

banner165