CHP'ye bu sözlerle cevap verdi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz’ın eleştirilerine cevap verdi.

07 Aralık 2020 Pazartesi 23:06
CHP'ye bu sözlerle cevap verdi

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz’ın eleştirilerine cevap verdi.

'ŞOV DEĞİL GÖNÜLDEN HİZMET YAPIYORUZ'

Aşgın, şov yapan bir belediye olmadıklarını, beylik laflarla değil, kalpten, gönülden halkın ve esnafın yanında olduklarını belirterek, “Biz bu milletin kaynaklarını heykellere ve olmadık işlere ayırmıyoruz. Bu milletin kaynaklarını bizzat milletin kendisine ayırıyoruz” dedi.
Koronavirüs salgınının sadece Türkiye’nin veya Çorum’un sorunun olmadığını aksine tüm dünyayı ekonomik dar boğaza sokan bir durum olduğunu hatırlatan Aşgın, şöyle devam etti;

'MİLLETİN KAYNAKLARINI HEYKELLERE AYIRMIYORUZ'

“Biz bu milletin kaynaklarını heykellere ve olmadık işlere ayırmıyoruz. Bu milletin kaynaklarını bizzat milletin kendisine ayırıyoruz. Çorum Belediyesi olarak bu süreçte eksik veya hatalı yaptığımız şeyler olabilir. 11 Mart’tan bu güne gelinceye kadarki geçtiğimiz süreç içerisinde yapılması gereken ne varsa Çorum Belediyesi elini taşın altına koymuştur. Biz esnaflara sadece şimdi 300 lira vermiyoruz. Daha önce de verdik. İlerleyen günlerde gerekirse tekrar veririz. Esnaf odasından listesini almak koşuluyla işyerini genelgeyle kapatmak zorunda olan ihtiyaç sahibi olan tüm esnafımıza bir destek verdik. Bugün yine ihtiyaç oldu yine destek veriyoruz. Tüm mahalleleri tüm şehirleri kucaklayacak şekilde tespit edilen 10 tane işletme bunların hepsi yerli Çorum esnafı olacak şekilde 2 bin tane esnaf kardeşimize alışveriş çeklerini vereceğiz.
5393 sayılı Belediye Kanunu’na tabi olan Türkiye’deki 51 belediye içinde hangi parti olursa olsun böyle bir destek veren başka belediye var mı, yok mu ona bakmak lazım. Normalde vermiyorlar. Zaten hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız elini taşın altına koymuş ve kapatan işletmelere özel bir çok destek var. Yine bu işletmelerin bünyesinde çalışanlara sigortasından tutun, bin liralık destekler bir çok destek var. Biz bunlara ilaveten bu destekleri veriyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde yapıyoruz. Bir kez değil, iki kez yaptık. Bir ay sonra bir daha yaparız” açıklamalarında bulundu."

OTOBÜS BİLET ÜCRETLERİ ARTTI

Belediye Meclisi yılın son toplantısı olan Aralık ayı oturumunda 2021 yılı gelir tarifesini oy birliği ile kabul etti. 
Buna göre, vatandaşı direkt ilgilendiren şebeke suyuna zam yapılmazken, toplu taşımada şehir için tam bilet 2,30 TL’den 2,75 TL’ye, öğrenci bileti 1,75 TL’den 2 TL’ye, tek binimlik kart-jeton ise 3,25 TL’den 3,50 TL’ye yükseltildi.

SUYA ZAM YOK

Gelir tarifesinde suya zam yapılmazken atık su ücretleri ise meskenlerde 0,71 TL’den 0,80 TL’ye, resmi kurumlar, okullar ve hastanelerde 1 TL’den 1,20 TL’ye, fabrika ve sanayi kuruluşları, yağlama-yıkma ve akaryakıt istasyonlarında 2 TL’den 2,24 TL’ye, OSB’de ise 1,75 TL’den 2 TL’ye yükseltildi.

YENİ İSMİ SANAYİ SİTESİ OLDU

Çorum Belediye Meclisi, Küçük Sanayi Sitesi ismini değiştirdi. Küçük Sanayi Sitesi Çorum Sanayi Sitesi olarak değiştirilirken, Kadeş Meydanı’nı Kıbrıs Caddesi’ne bağlayan sokağa Garip Dede ismi verildi.

ÇORUM'UN YENİ MEZARLIĞI

Çorum merkeze bağlı Bayat Köyü’nde mezarlık alanı işaretlendi
Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’da aktif olarak gömü yapılan Ulu Mezar ve Çiftlik Mezarlığı dışında Bayat Köyü’nde genişlemeye müsait üçüncü bir mezarlık alanı ihdas edildiğini duyurdu.

Son Güncelleme: 07.12.2020 23:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anlatımcı 2020-12-08 01:28:48

Merak etmeyiniz öyle hissediliyor ki hatta fiili davranışa öyle yansıyor ki merak etmediğiniz yada umur düşünce gibi Erdemli olma halinde bulunmadığınız için Göremiyorsunuz belediye çalışanlarınız da vatandaş Ta memnun değil halil bey sizleri hattı zatınızda uzunca zamandır tanıyan birisi olarak Söylüyorum koltuğun fıtri özelliklerinizde değişimlere sebep olduğunu Görmekte sizi tanıyanlar huylarınızda politik davranışlarınızda söylemlerinizde İdare yönetim anlayışınızda irade gösteremeyecek durumda politik statükonun sesiyle Ve kendi fikri düşünce dünyanızdan yola çıkarak değil çevresel etmenlerin etkisel hareket şekilleriyle bulunduğunuz durumu kabullenmiş gözükmektesiniz başkanlık şuan rol model koltuğu konumunda ne yazık ki seçimler belirli süreyle yapılıyor ve kendisine statü yetkisi verenler o statüyü tekrar alabiliyor Bu durumda insanların yüzüne bakabilmek tabii hissi düşünsel kalbi akli olarak bakabilmek önemli.kardeş veya kardeşlik dost veya dostluk kelime olarak basit yazılabilir yaşanırken mana ile yaşamak bambaşka birşeydir

Misafir Avatar
Bay çok bilmiş 2020-12-08 11:45:23 @Anlatımcı

La kardeş, alttan vurup üstten çıkarmışsın. Laf cambazlığı ile olmuyor bu işler. Madem bu kadar biliyorsun klavye başından artist artist yazmazsın. Üstelik, birçok imla kuralını da hiçe saymışsın, ne noktalama var, ne üslup var, ne edep var...

Beğenmedim! (0)
Avatar
Karşı Köyün Delisi 2020-12-08 01:32:49

Sendikalara kaldıysak kara güne kaldık. Ah canını yediğim Reisim; bide şu pandemi döneminde canla başla çalışan Belediye personeline de teşvik bâbında ufakta olsa bi ağalık yapsan, inan çok Duâ alın. (Kronikten izinliyim deyip, çarşıda gezenler hâriç) testi pozitif çıkanlara gönderdiğin paketler içinde ayrıca teşekkürler.

Avatar
Vatandaş 2020-12-08 03:48:06

Suya zam yapmamışmış atık su ücreti ne arkadaş 100metrekup su kullansa 10lira zam yuzbinlerce kişiyi hesapla. Elektrik fatularinda trt payı su faturasinda atık su payı her ekstra kalemde soyuluyoruz malesef

Avatar
Doymadilar 2020-12-08 19:44:49

Bu heykel polemigi bunlarin en buyuk savunmasi. Yaptiklari yolsuzluklari gizlemek icin hemen heykel mi yaptik...! Keske milletin parasini tarikatlara, cemaatlere ,katar'a , mutehaaitlere peskes cekip car cur edeceginize heykel yapsaydiniz. Heykelini yaptiginiz Ulu Onder'e baktikca şükrederdiniz. Silah arkadaslarinla ilmik ilmik orerek kurdugun bu cumhuriyeti yiye yiye , sata sata bitiremdik, doymuyoruz diye şükrederdiniz..