Çiftçinin yüzü güldü

Alaca’ya beklenen yağışın geldiğini belirten Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, “Yağmur çiftçiyi sevindirdi.” dedi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 12:01
 Çiftçinin yüzü güldü


Alaca’ya beklenen yağışın geldiğini belirten Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, “Yağmur çiftçiyi sevindirdi.” dedi.

Yağışsız geçen uzun dönemde, sonbaharda ekilen arpa ve buğday gibi birçok ürünün kuraklıkla karşı karşıya kaldığını ve kuraklık nedeniyle ekilen tohumların çürümeye başladığını ve çimlenme güçlerini kaybettiğini söyleyen Yılmaz, son günlerde gelen yağışların kuraklık nedeni ile endişeli olan çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Yılmaz, “Türkiye'nin yağmura çok ihtiyaç vardı. Alaca çiftçilikle geçinen bir bölge, yağışlar hem barajlardaki doluluk oranını artırdı hem de kuruyan toprağa can oldu. İnşallah daha çok yağacağına inanıyorum. Eğer kuraklık devam etseydi, zaten zor şartlarda üretim yapan çiftçimiz çok zor durumda kalacak borçlarını dahi ödeyemeyecek hale gelecekti. Yağışlara rağmen azda olsa bir verim kaybı bekliyoruz ancak bahar yağışlarının da güzel olması durumunda verim kaybının daha az olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

Yılmaz, Meteoroloji'den alınan verilere göre önümüzdeki hafta yağışların aralıklarla devam etmesi durumunda çiftçinin, dolayısıyla ülkenin de yüzünün güleceğini belirterek, “Üretim olmazsa gıda olmaz. Bütün çiftçilerimize 2014 sezonunda bol verim bol kazanç diliyor saygılarımı sunuyorum” dedi.







Son Güncelleme: 27.01.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.