Çimento tamam, imara açılıyor

Çorum Belediyesi’nin eski Çimento Fabrikası alanında yaptığı plan ve proje çalışmaları tamamlandı.

22 Kasım 2022 Salı 15:56
Çimento tamam, imara açılıyor

Çorum Belediyesi’nin eski Çimento Fabrikası alanında yaptığı plan ve proje çalışmaları tamamlandı. Arsaların yakın zamanda ihale ile satışa çıkarılması bekleniyor.

AŞGIN'DAN HABERCİM19’A NEZAKET ZİYARETİ

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Sorumlusu Salih Karslıoğlu ile birlikte Habercim19’u ziyaret etti. Ziyarette işadamı Şeyda Önen de hazır bulundu.

ÇİMENTO FABRİKASI ARAZİSİNİN AKIBETİ BELLİ OLDU

Habercim 19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’in, yaklaşık 1 milyon 384 bin m2 dönümlük eski Çimento Fabrikası arsasının akıbetini hakkındaki sorusuna cevap veren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şöyle dedi: “Çimento Fabrikası arsasında plan ve proje çalışmaları tamamlandı. Toplumun tüm dinamikleri ile istişare ettikten sonra kent yöneticileri ile son şeklini değerlendirdik. Son olarak arazi üzerinde hazırlanan plan ve projeye teknik elemanlarımızla saha üzerinde son şeklini verdik.

İLK ETAPTA 400 DÖNÜM İMARA AÇILIYOR

Çimento fabrikası arazisinin tüm alt yapısı (doğalgaz-elektrik-su) 400 dönüme karşılık gelen Hitit Üniversitesi istikametine doğru yol kenarındaki kısmını ilk etap olarak imara açacağız. Arazi üzerinde 1000 dönüm, 50 dönüm, 25 dönüm, gibi site, villa ve konutlar şeklinde planlama yapıldı. Özel sağlık alanı, alış veriş merkezi, ibadethane, spor ve yeşil alanlardan oluşan tüm sosyal donatılarını plana yerleştirdik. Çok muazzam ve beğenilen bir proje oldu. Yakın zamanda Silmkent benzeri şekilde ihaleye çıkarak arsaların satışını gerçekleştireceğiz.

MİMAR SİNAN’DA DÖNÜŞÜM YAKINDA

Mimar Sinan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için hazırladıkları imar planının mahalle sakinlerinin bilgisine sunacaklarını belirten Başkan Aşgın, bölgeye inşa ettikleri düğün salonunun tamamlandığını, birkaç hafta içinde toplantı düzenleyerek mülk sahipleri ile istişare edeceklerini  ifade etti.

BİNİCİLİK TESİSİ İÇİN YENİ GELİŞME

Aşgın, Çorum Belediyesi’nin mülkiyetindeki dünya standartlarında gösterilen Binicilik Tesisi’ni kendilerinin işletmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 22.11.2022 16:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorumluu 2022-11-22 16:37:27

çimento fabrikasının çevresinde çok güzel çınar ve çam ağaçları var. inşAllah bir tanesini bile kesmezsiniz. ağaçları kesipte çirkinleştirmeyin o bölgeyi. oradaki ağaçlar en az 40-50 yaşlarında. yazık etmeyin. örneğin eski hürriyet parkı çok güzeldi şimdiki hali eski halinden daha kötü. güzel olan şeyi bozup daha çirkinini nasıl yapıyorlar anlamıyorum. bu çimento bölgesini de çirkinleştirmeyin. kaç ağaç kesecekseniz çorum kamuoyuna sormadan kesemezsiniz

Misafir Avatar
Rant a car 2022-11-28 11:52:12 @çorumluu

Yeni rant bölgesi

Beğenmedim! (0)
Avatar
Saim Kıyıklık 2022-11-22 23:35:15

Belediye dünya standartlarında tesisin yolunu yapamayacak kadar aciz, dünya standartlarında ki tesisleri heralde görmediler hiç. Çay bahçesi, restoran, kasap, düğün salonu derken sıra atçılığa gelmiş. Esnaflığı bırakında belediyecilik adına bişeyler yapın Allah aşkına. Binicilik tesisini işleteceğine binicilik tesisine yol yap önce.

Avatar
misafir 2022-11-23 10:54:03

Çorumun merkezi olan Çöplü mahallesinin durumu ne olacak neden bu bölgede kent yenileme çalışmaları başlatılmıyor, önemli olan zoru başarmak boş arsaya herkes bina yapar

Avatar
Metropol mağdurları adına: 2022-11-22 17:55:49

Sayın Başkanım yıllardır METROPOL ARSASI sürüncemede kaldı.Yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

Avatar
Paşalı 2022-11-23 18:34:16

Umarım oradaki ağaçları kesmezsiniz.O doğayı bitki örtüsü kaybolmaz umarım.Kuraklıkla mücadele ettiğimiz şu yıllarda ağaç katliamı gerçekleşmezse güzel olur...

Avatar
Civan 2022-11-23 21:00:27

Başkanım!Yavruturna Mahallesi ne zaman kentsel dönüşüme girecek!

Avatar
Doğrucu 2022-11-23 21:19:33

İyi yapıyorsun hoş yapıyorsun da sayın başkan önceki betoncu başkan döneminde Hıdırlık altı gibi çok kaliteli tarım alanlarının imara açılmasına alışmıştık

Avatar
Kıraç 2022-11-24 00:17:33

Başkanım
Çok yakın zamanda çimentonun altındaki METROPOL GIDA'ya ait o büyük arazi İÇRA ile satılacak. O kıymetli araziyide alıp çimento arazisi ile değerlendirebilirsiniz.