‘Çınarlarımızı Unutmadık’ Projesi

İskilip Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’ne sunulan...

04 Şubat 2015 Çarşamba 14:26
 ‘Çınarlarımızı Unutmadık’ Projesi


İskilip Kaymakamlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü’ne sunulan  ‘Çınarlarımızı Unutmadık’ projesinin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya İskilip Kaymakamı Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, Belediye Meclis Üyesi Murat Önder, Vakıf Müdürü İsmail Tığlı ile daire amirleri ve İskilip İbn-i Sina Sağlık Meslek Lisesi Engelli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Kursiyerleri katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Şuayib Gürsoy, şöyle dedi: “İskilip'te ilk olarak uygulanacağımız proje bize heyecan vermektedir. İlçe Merkezinde yanlız yaşayan 141 yanlız yaşayan evde bakım hizmeti almayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerini ziyaret ederek ihtiyaçlarını görme, problemlerini dinlemeye yönelik proje geliştirmeye karar verdik. Bu projeyi geliştirirken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ve Sağlık Meslek Lisesininde devam eden Engelli ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Kursuyerleri yani bu işin eğitimini alan eğitimli personelle gerçekleştireceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne projemizi sunduk.


Proje burada bulunan 14 kursiyerimize belirli periyodlarla yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret etmeleri, ziyaret esnasında yaşlılarımızın tansiyonlarından evlerinin temizliğine, sağlık durumlarının kontrolüne yemeklerinin yapılmasına kadar tüm ihtiyaçlarını gözden geçireceklerdir. Proje kapsamında iki arkadaşımıza yaklaşık 20 vatandaşımıza bir hafta ile on gün aralıkla kontrollerini sağlayacaklardır. Bu vatandaşlarımız yaşlı oldukları için gerekli ihtiyaçları, sosyal Yardımlaşma Vakfı ile diyaloglarını arkadaşlarımız sağlayacaktır. 141 yaşlımızın her halükarda kapıları çalınacak, ihtiyaçları giderilecek hatırları sorulan daha mutlu bireylere onları unutmadığımızı , dertleri ile dertlendiğimizi onlara hissettirmiş olacağız. Ayrıca 14 kursiyerimizede proje süresince sigortaları yatmış, aldıkları kursunda faydasını göreceklerdir. Bu kapsamda bir yıl sürecek bu projemizin ülkemize, yaşlılarımıza kursiyerlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.


Daha sonra Sait Çakır tarafından projenin detayları ile ilgili bir sunum yapıldı.


Belediye Başkanı Recep Çatma da yaptığı konuşmada, "Bu işin birde dua tarafı var. Manevi tarafını unutmayın. Şuanda öyle yaşlı annelerimiz var ki çoluğu çocuğu dışarda olan, bir ekmek yada aspirin almaya muhtaç büyüklerimiz var. Onların hayır duasını almak her şeyden daha önemlidir. Bunları yaparken yaşlılığın vermiş olduğu bazı sıkıntılarıda bilmek gerekir. Bugün geldin yarın gelmedin gibi konularda beklentilerine cevap verilmelidir. Hoşgörü ile karşılamak, anlayış içerisinde olmak sizlere düşmektedir. Belediye olarak İskilip'e yol yapmamız çöpü almamız belediyenin asli görevidir ama Belediyenin asıl önemli olan görevi ise sosyal hizmetlerdir. Sosyal Hizmetlerin başında sizlerin yaptığı bu işler gelmektedir. Bizimde bu konudaki projemizle birlikte asıl belediyeciliği o zaman yapacağız. Bu kutsal görevinizde sizlere başarılar diliyorum" dedi.




Son Güncelleme: 04.02.2015 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165