Cinayet gerçekleri ortaya çıkardı

Çorum eski Valisi Nurullah Çakır ve kardeşleri ile ilgili haber çok ilginç

02 Aralık 2018 Pazar 18:15
Cinayet gerçekleri ortaya çıkardı

Çorum eski Valisi Nurullah Çakır ve kardeşleri Hürriyet’e haber oldu.

Hürriyet’in haberine göre Kütahyalı Çakır kardeşler doğup büyüdükleri Kütahya’da Gülen cemaati ile çocuk yaşta tanıştı. 7 kardeşten 5’inin 5’i FETÖ’nün desteği ile zaman içinde devlette hızla yükseldiği belirtilen haberde,  Mehmet Çakır, Başbakanlık Güvenlik İşleri genel müdür vekili, Nurullah Çakır vali, Ekrem Çakır havacı kurmay albay, Resul Çakır Yargıtay üyesi hâkim, Muhterem Çakır ise emniyet müdürü olduğu hatırlatıldı. Tüm bunlar ise bir cinayetle daha iyi anlaşıldı.

Haberin detayında şu bilgiler yer aldı: “15 Temmuz darbe girişimi sonrası eski Vali Nurullah Çakır tutuklandı, Resul, Muhterem ve Ekrem Çakır kaçtı. Mehmet Çakır ihraç edildi. FETÖ ile bağlantısı bulunmayan abla F.K. Diyanet’ten emekli. Diğer kardeş M. ise Manisa Müftülüğü’nde görevli.

Çocuk yaşta FETÖ’ye emanet edilen Çakır kardeşlerin, FETÖ’nün hedefleri doğrultusunda tüm kritik kurumlara sızmasının çarpıcı hikâyesine, Ankara’da yaşanan bir cinayeti araştırırken ulaştık. Önceki gün Habib K., sevgilisi Emine Çakır’ı evinin önünde tartıştıktan sonra göğsünden vurarak öldürdü. Emine Çakır evliydi, eşi FETÖ firarisi Emniyet müdürü Muhterem Çakır’dı.

Çakır kardeşler, 2010’a gelindiğinde mesleklerinde her biri adım adım zirveye yaklaşıyordu.

- Mehmet Çakır, Başbakanlık Güvenlik İşleri’nde daire başkanlığına ardından genel müdür vekilliğine yükseldi. Çok kritik birimde devletin gizli evraklarının bulunduğu bölümdeydi.

- Nurullah Çakır, kaymakamlık görevlerinden sonra Topkapı Müze Müdürlüğü vekilliğine oradan da İstanbul vali yardımcılığı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Rize Valiliği’ne atandı.

- Resul Çakır İstanbul Başsavcılığı’nda hâkimdi. Ergenekon soruşturmalarında verdiği tutuklama kararları ile tanınıyordu. OdaTV ve şike davasının ilk mahkeme başkanıydı. Ardından Yargıtay üyesi olarak atandı.

- Askerlik mesleğini seçen Ekrem Çakır da hızla yükseliyordu. Önce, hava kurmay subay oldu. Albay rütbesine geldiğinde 2010 yılında Brezilya’ya atanan ilk askeri ateşeydi.

- FETÖ’cülüğü ilk fark edilen Muhterem Çakır oldu. 2006’da Emniyet’in listesinde 8. sırada ismi vardı. Ama hiçbir sıkıntı yaşamadı. Ankara, Kahramanmaraş, Mersin’de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptı. FETÖ’nün hedef aldığı dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile emniyet müdürleri Mustafa Aral ve Murat Nemutlu’nun kumpas davasında aleyhte tanık olarak o vardı."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet öztürk 2018-12-03 00:17:22

ne büyük bir haber...ne büyük olay. nurullah çakır çorum'da valilik yaptı giderken muzaffer külcü ağlamadı mı? rizeye gidince bütün çorumlular ziyeretine gitmedi mi? aile dramı var hürriyet birde sahiplerine baksın nasıl insanlarmış görsün.