Çivi bile çakılamaz!

Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı ne olacak? Şehir, Belediye yönetimi, iktidarın yerel temsilcileri ne istiyor?

05 Temmuz 2018 Perşembe 13:25
Çivi bile çakılamaz!

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nın ne olacağı tartışması kamuoyunda sıcaklığını koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski stadların ‘Millet Bahçesi’ yapılacağı yönündeki açıklaması, eski stadın konuta açılmasına sıcak bakmayan Çorumlular’ı umutlandırmıştı.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise dün gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı’nda CHP’nin sorusu üzerine mevcut şehir stadı ve müştemilatının bir bölümünün konuta açılabileceği mesajını tekrarladı.

Yeni stadyum ve spor salonu yatırımı nedeniyle belediye bütçesinden 200 milyon lira harcandığını hatırlatan Gül, söz konusu maliyetin  milletvekillerinin girişimleriyle genel bütçeden karşılanmasını arzu ettiklerini, ancak aksi bir durumda mevcut stadyum alanının mecburen konuta açmak zorunda kalacaklarını ifade etti.

Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü döneminde imarda 20-25 kat rezidans konut ve ticaret merkezi işaretlenen bölgenin sportif faaliyetlerin de icra edileceği rekreasyon alanı olmasını arzu eden Çorumlular, bu konuda stadın konuta açılmasına sıcak bakmazken AK Parti Teşkilatları’nın da vatandaşla aynı minvalde hareket ettiği belirtiliyor.

Edinilen bilgiye göre, AK Parti’nin teşkilat bazında etkin olan yerel temsilcileri mevcut şehir stadı ve müştemilatına bırakın konuta açılmasını çivi bile çakılmasını istemiyor. Şehrin ortak hassasiyetlerini dikkate alan AK Parti Teşkilâtları, bölgede söz konusu konut ve ticaret merkezi imarının uygulanmasının da mümkün olmadığı görüşünde.

Çorum Belediyesi’nin bütçesinden çıkan yeni şehir stadı ve spor salonu yatırımı maliyetinin Ankara’dan temin edilmesi için girişimde bulunulmasına sıcak bakan AK Parti Teşkilatları, istişareler ve alternatif çözüm yollarının bulunarak Çorumlu’nun ortak arzusunun mutlaka yerine getirileceğini dile getiriyor.

Son Güncelleme: 07.07.2018 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
rantcı rantör 2018-07-05 13:56:50

Yıllar sonra çocuklarımızın bu planı yapanları, uygulayanları, çizenleri, komisyondan geçirenleri pek iyi anacaklarını sanmıyorum.

Avatar
vatansever hainsavar paralelekoyar 2018-07-05 14:01:26

planda bir yanlışlık varsa bir usulsüzlük varsa, şöyle düşünülmeli planı kim talep etti, planı kim çizdi, kim kontrol etti, kim uyguladı, kim komisyondan geçirdi, kim onayladı. bir de en önemlisi kim onun rantını yedi son soruyu cevaplarsanız hepsi ortaya çıkar.

Avatar
vatansever hainsavar paralelekoyar 2018-07-05 13:58:28

Çorum'da o kadar çok yanlış planlar yapıldı ki ,tek sorumlu başkanlar mı tabi ki hayır. iyi işlerin de tek sorumlusu olmaz kötü işlerin de.

Avatar
Buhari 2018-07-05 20:40:26

1-berbat bir yere berbat bir stadyum yapıp bi çuval para harcayalım

2- bu parayı çıkarmak için şehrin göbeğini betonla dolduracak müteahitlerin önünü açalım

Yanlışı yanlışla düzelte düzelte elimizdeki herşeyi berbat edelim. Tam bize göre...

Avatar
@hezarfen 2018-07-05 23:01:24

Çokmu şey istiyor insanlar

Nefes alabilecekleri yeşil alanlar

Çocuklarının eğitim alacakları yeterli doğru yerde ayrılmış okul alanları

Yuruyebilecekleri yollar.

Allahın arzı geniş,buna rağmen hayatı neden zorlaştırıyoruz birbirimize.

Belediye Başkanı aynı zamanda şehri emindir.
Şehrimiz çocuklarımızın geleceği ona emaneti.
Ve bugün ki yarın ki gelecekteki başkanlardan talebimiz geleceğimize sahip çıkmalarıdır.

Avatar
mazlum 2018-07-06 08:31:07

Mustafa ucunda rant olunca ÇORUMLU siyasetcilerin REİS talimatı bilmem nesi olmaz.ALLAH için MİLLET bahçesinin olmasında ne sıkıntı varmış.Vardır tabiki RANT .

Avatar
fru2 2018-07-06 08:55:07

para düzgün hizmetlerle de kazanaılır. usulsüz planalamaları ile şehrin geleceğine ipotek koymak hizmet değildir. belediye birilerinin para kazanma veya bir hizmeti yapmak için başka kötü bir hizmet yoluyla para kazanarak yapma yeri de değildir. başkanlara duyurulur.

Avatar
fru 2018-07-06 08:53:17

belediyelerin hizmet ve görev tanımları açıkça bellidir ilgili kanunlarda. belediyeler halkın düzgün yaşayabimesi için kentin geleceğini planlar, tabiki yapılacak hizmetler için para gereklidir. ama para kazanmanın yolu (tabiri cazisehırsızlık, çevre yoluna çıkmak vb..) hukuksuzluk, değilsdir.