ÇOFSAD, İstanbul’u fotoğrafladı

Çorum’un tanıtımına yaptığı geziler ve etkinliklerle katkıda bulunan ÇOFSAD bu defa rotasını 03-04 Aralık tarihleri arasında İstanbul’ a çevirdi.

09 Aralık 2016 Cuma 13:15
ÇOFSAD, İstanbul’u fotoğrafladı

Çorum’un tanıtımına yaptığı geziler ve etkinliklerle katkıda bulunan ÇOFSAD bu defa rotasını 03-04 Aralık tarihleri arasında İstanbul’ a çevirdi.

Fotoğraf gezisine İstanbul’un en eski semtlerinden biri olan Tünel ile Taksim Meydanı arasında uzanan ve 19. yüzyılın sonlarından beri Türkiye’nin en ünlü caddelerinden biri olma vasfını koruyan İstiklal Caddesi ile başlayan ÇOFSAD üyeleri, St. Antoine Katolik Kilisesi, Galata Kulesi, Karaköy ve Galataköprüsü  üzerindeki çekimlerini tamamlayarak, Süleymaniye Camii ve Kanuni Sultan Süleyman Türbesi’ne gitti.

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’ a yaptırılan Süleymaniye Camiinden Haliç’i ve Boğaziçi’ni fotoğraflama fırsatı bulan ÇOFSAD üyeleri Osmanlı padişahlarının ve ileri gelen devlet adamlarının ebedi istirahatgahlarının bulunduğu türbelerin ziyaretinden sonra Kapalıçarşı içerisinden Sultanahmet Meydanına geçti.


Sonraki durağı da Kızkulesi olan dernek üyeleri vapurla Üsküdar’ a geçerek Kızkulesi’ni en yakın noktadan fotoğrafladı. 
ÇOFSAD üyeleri muhteşem bir günü Ortaköy’ün eşsiz manzarası eşliğinde gece çekimlerini tamamladı.

ÇOFSAD Basın Sözcüsü Zekiye Çalışkan, Fotoğraf sanatına ilgi duyan tüm Çorumluları gezilere ve ÇOFSAD bünyesine düzenlenen fotoğrafçılık kurslarına davet ederek, fotoğraf severlere kapılarının açık olduğu bilgisini verdi.


ANITKABİR FOTOĞRAF YARIŞMASINDAN ÖDÜL


Anıtkabir Komutanlığı, Anıtkabir Derneği ve Anadolu Fotoğraf Derneği işbirliği ile “Bir Işık da Sen Yak ANITKABİR’ de” başlığı ile 2. Geleneksel Anıtkabir Fotoğraf yarışmasında ÇOFSAD üyesi Hakan Nergisli, 2016 Anıtkabir Fotoğraf Yarışması Teşvik ödülüne layık görüldü. 

Hakan Nergisli, “Benim için manevi değeri bir çok ödülden daha değerli olan "Bir lşık da sen yak ANITKABİR' de" başlıklı 2016 Anıtkabir Fotoğraf Yarışması için özel izinle düzenlenen gece fotoğraf çekimlerine ÇOFSAD olarak katıldık. Çekmiş olduğum fotoğrafın dereceye girmesinden mutluyum” dedi.

Nergisli, dereceye giren fotoğrafların Anıtkabir sergi salonunda sergileneceğini ve böylesine anlamlı ödülün asıl sahibin  Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği olduğunu bildirdi.


 

Son Güncelleme: 09.12.2016 13:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.