Çorum'a dev enerji yatırımı

Astra Enerji ve Üretim A.Ş. Genel Müdürü Osman Tufan, Çorum’da iki ayrı enerji yatırımını hayata geçireceklerini söyledi.

27 Nisan 2016 Çarşamba 14:53
Çorum'a dev enerji yatırımı

İstanbul ve Ankara’da merkezleri bulunan Astra Enerji ve Üretim A.Ş. Genel Müdürü Osman Tufan, Çorum’da iki ayrı enerji yatırımını hayata geçireceklerini söyledi.
İLK YATIRIM ALACA’DA BAŞLADI
Mustafa Demirer imzalı habere göre,  Çorum'da GES santrallerinin inşaatına başladıklarını belirten Genel Müdür Osman Tufan, Hakimiyet’i ziyaretinde yeni enerji yatırımları hakkında bilgi verdi.
JEOTERMAL, GÜNEŞ VE RÜZGAR ENERJİSİ
Astra Grup’a bağlı Astra Enerji ve Üretim A.Ş.’nin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretmek amacıyla 2104 yılında kurulduğunu kaydeden Genel Müdür Osman Tufan, İstanbul ve Ankara’da merkezleri bulunan şirketin jeotermal, güneş, rüzgar ve diğer kaynaklardan yararlanarak elektrik üretmeyi amaçladığını dile getirdi.
‘YATIRIMA ÇORUM’DAN BAŞLADIK’
Astra Enerji’nin kendi yatırımlarında fizibilite raporları, tasarım, saha kurulum, işletme ve danışmanlık hizmetlerini yapma gücüne sahip olmakla beraber, ayrıca diğer firmalara EPC hizmeti verebildiğini aktaran Tufan, “Astra Enerji GES yatırımlarına öncelikle Çorum’dan başladı. Bölgede 2 farklı lokasyonda toplam 14 MMW (GES) Güneş Enerji Santrali kuracağız. Toplam yatırım bedeli 47.000.000 TL olan santraller, bölgenin enerji ihtiyacına önemli oranda katkı verecek, bölge halkına da iş imkânı da sağlayacaktır.”dedi.
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK 10 YATIRIMI ARASINDA
Çorum'da  devam eden yatırımları hakkında bilgiler veren Tufan, “Alaca Güneş Enerji Santrali’nin Alaca ilçesi Kızkaraca Köyü mevkiinde Fotovoltaik sistem olarak kurulacaktır. Tesisimiz 6,767 MVV (DC) gücü ile Çorum’un birinci büyük Güneş Enerji Santrali olmakla beraber, Türkiye'nin en büyük 10 Güneş Enerji Santralleri arasında yerini alacaktır. Santralimiz Llisanssız yıllık ortalama 9.780.000 (kWh) kilovatsaat elektrik üretimi ile 2.956 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu (konut, sanayi, metro ulaşımı, resmi daire, çevre aydınlatması gibi) tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilir. Sadece konut elektrik tüketimi dikkate alındığında ise 3105 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek elektrik üretimi yapabilecektir. İnşaat çalışmaları Şubat 2016’da başlayan tesisimiz, Ağustos 2016 tamamlanarak enerji üretmeye başlayacaktır.” diye konuştu.
ALACA’YA 23 MİLYON LİRA YATIRIM
İşletmeci firma olan Astra Enerji ve Üretim A.Ş.’nin Alaca’nın Kızkaraca Köyü mevkiinde 107 bin m2 alan üzerine kurduğu santralin yatırım maliyeti 23 milyon lira olacak. 6.7 MVV kurulu güce sahip olan santralde yıllık 9.780.000 kWh elektrik üretilecek.
MERKEZE 24 MİLYON LİRA YATIRIM
Astra Enerji ve Üretim A.Ş. Genel Müdürü Osman Tufan, bir diğer enerji yatırımını Çorum merkez sınırları içinde bulunan Sırıklı Köyü mevkiine yapacaklarını söyledi.
Tufan’ın verdiği bilgiye göre, ince film teknolojisine göre yapılması hedeflenen tesisi, yaklaşık 7 M W kurulu güce sahip olacak. İnce filim teknolojisiyle tesisin Yılık üretim miktarı yaklaşık 10.700.000 (kWh) olacak. Tesisin kurulumu için EPC firmaları ile görüşmeler devam ederken, inşaatı bu yıl içinde başlayacak.
İşletmeci firma Astra Enerji ve Üretim A.Ş.’nin Sırıklı Güneş Enerji Santrali Sırıklı Köyü mevkiinde 104 bin m2 alan üzerine kuracağı enerji yatırımının bedeli 24 milyon lira olacak. 7 MW kurulu güce sahip olacak santral yıllık 10.700.000 kWh elektrik üretecek.

Son Güncelleme: 30.07.2018 01:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.