Çorum Barajı'nda kaçak yapı gerginliği

Çorum’da Çomar Barajı havzasına yapılan 10 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Ekipler bugün alana gitti, gerginlik çıkınca 10 gün ek süre verildi

31 Mart 2022 Perşembe 14:52

Çorum’un en önemli içme suyu havzalarından olan Çomar Barajı su havzası alanına yapılan kaçak yapılar için yıkım kararı alındı.

Bölgede yapılaşmaya izin vermeyen Çorum Belediyesi, kaçak yapıldığı tespit edilen çok sayıda yapıyı yıkmak için harekete geçti. Sabah saatlerinde polis ekipleri eşliğinde belediye ekipleri yıkım için bölgeye gitti. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat da, bölgede incelemelerde bularak buradaki yapı malikleri ile görüştü. Zabıta ekipleri bazı evlerden eşyaları çıkarırken kısa süreli gerginlik yaşanınca, vatandaşlar yapılarını kendi imkanları ile sökmek için ek süre talep etti. Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, 11 Nisan’a kadar ek süre vereceklerini duyurdu.

Baraj havzasında kaçak yapılaşmaya müsaade edilmeyeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Şehrimize içme suyu sağlayan havzalardan biri olan Çomar barajı havzasında daha önce yapmış olduğumuz kontrollerde kaçak yapılaşmanın olduğu tespit edilmişti. Bu yapılardan yasal süreci tamamlanan encümenden yıkım kararı verilen kaçak yapılarla ilgili bugün yapı maliklerine verdiğimiz sürenin dolması üzerine encümenin yıkım kararını yerine getirmek için geldik. Burada gelişen durumda yapı maliklerinin kendilerinin kaçak yapılarını yıkmak için süre istemesi üzerine belediye olarak vatandaşlarımıza istedikleri bu süreyi verdik. Süreç içerisinde vatandaşlarımız kendileri yıkacaklarını beyan ettiler” dedi.

EN ÖNEMLİ SU HAVZASI

Kaçak yapılaşmanın bulunduğu alanın şehre su sağlayan önemli havzalardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Yağbat, “Son yıllarda şehrimizin yaşadığı kuraklık nedeniyle buradaki suyun da önemli olduğu ortaya çıktı. Biz geçtiğimiz sene en son noktasına kadar buradan şehrimizin içme suyu teminini sağladık. Şu anda da en son yağan yağışlarla birlikte Çomar barajımız inşallah eski günlerine kavuşacak gibi görünüyor. Ciddi bir su toplanması da sağlanıyor. Burası şehrimiz açısından, şehrimizin su yönetimi açısından gözden çıkarabileceğimiz bir yer değil. O yüzden bu bölgede süreçleri devam edenlerle birlikte kaçak yapılaşmaya müsaade etmemiz söz konusu değil. Hem burası hem de şehrimizin diğer yerleriyle ilgili yasal mevzuatın ve hukukun el verdiği ölçüde kaçak yapılarla mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 11.04.2022 13:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2022-03-31 15:34:43

Ruhsat almadan izin almadan kaçak yapıyı yap sonrada yıkmaya gelince kavga et o zaman her önüne gelen istedigi yere binasını yapsın izinleri olmayan hobi bahçelereninde yıkılması lazım

Avatar
Hobi Bahçesi olmayan Fakir Fukara 2022-04-01 08:18:07

Kundaktaki bebenin,tüyü bitmemiş yetimin geleceğini çalmaya kimsenin hakkı yok.Şunun hatırlı dostu var,şu Cemaatci,şu partili,şu muhalif,şu zengin anlayışını bırakıp Kanunun verdiği güç kullanılarak buralar derhal yıkılmalı.

Misafir Avatar
Eşofmanlı Şevket Hoca 2022-04-01 19:17:20 @Hobi Bahçesi olmayan Fakir Fukara

Yeğenim,tespitlerin yerinde ancak burada hep zenginlerin yeri ver.3-5 milyar ceza kesip işten vazgeçerler kanaatindeyim.Yıkıma gitmek siyasi hayatı bitirir.Bunu göze alacak korkusuz var mı? bunu zaman gösterecek.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Halil 2022-03-31 17:19:36

Yaparken izin alma yıkmaya gelincede bağır hobi bahçeleride yıkılmalı iznsiz ruhsatsız kimse birşey yapmamalı

Avatar
ÇORUM 2022-04-01 12:17:52

YIKAMAZ GERİ ADIM ATACAK.....YUKARDA TARIM İLACI İLE MEYVECİLİK YAPANA NE YAPABİLİYOR Kİ.........

Avatar
Mustafa 2022-03-31 19:41:00

Ruhsatlı yer yapanların ne suçu var ruhsat parası vb.kanunlari uygulayan belediyeyi tebrik etmek lazım.oy kaygısı olmadan işlem yapmışlar darısı diğer yapılan kaçak hobu bahçelerinin başına....

Avatar
Vatandas 2022-03-31 22:17:30

InşAllah 10 gün sonra belediye geri adım atmaz.
Yıkın arkadaş doğayı hobi bahçeleri ile hisse tapular ile bitirdiler.
Dört gözle 10 gün sonunu bekliyoruz.

Avatar
Çorum 19 2022-04-01 00:31:55

Ramazan öncesi herşey serbest rant serbest ama dillerde Müslümanlık

Avatar
Md 2022-04-01 08:42:14

Hepsini yıkacaksın bağırıyor parsellerken nerdeydiniz diye daha tek parsel içinde olduklarından haberi yok yıkacaksın örseleyeceksin hakediyolar Devletin yerine yapmış olan bile hala sağa sola çemkirmeye çalışıyor