Çorum Barosu Adalet Bakanı ile görüşecek

Çorum Barosu hayvanlara karşı işlenen fiillerin suç kapsamına alınmasını talep edecek

15 Kasım 2018 Perşembe 16:22
Çorum Barosu Adalet Bakanı ile görüşecek

Çorum Barosu Çevre ve Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Tuğrul Damar, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yapacakları ziyarette hayvan hakları ihlallerinin mevzuatta yapılacak değişiklikle sona ermesi talebini ileteceklerini bildirdi.

Damar, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Gün geçmesin ki basında yeni bir hayvana işkence haberi duymayalım. Son bir hafta içerisinde bile İlimiz Sungurlu ilçesinde bir köpeğin zehirlenmesi ve Mecitözü ilçesinde anne ve yavru köpeğin araçla ezilmesi gibi elim olaylar yaşanmıştır. Daha birçok hayvana karşı gerçekleşen eziyet ve ölümler basına dahi yansımamaktadır. Yaşanan olaylarla ilgili yargılamalarda yasal eksiklikler sebebiyle bir nebze de olsa vicdanlara su serpecek cezalar verilmemektedir.

İvedi bir şekilde mevzuat değişikliği yapılmadan bu insanlık dışı manzaraların son bulmayacağı aşikardır. Hayvanı bir eşya olarak görmeden, sahipli sahipsiz ayrımı yapmadan hayvanlara karşı işlenen fiillerin suç kapsamına alınması gerekmektedir. Adalet Bakanımız Sn. Abdülhamit Gül'e yapacağımız ziyarette vicdanlarda kanayan bir yaraya dönüşen hayvan hakkı ihlallerinin mevzuatta yapılacak değişiklikler ile son bulması talebimizi ileteceğimizi Kamuoyuna saygı ile sunarız.”

Son Güncelleme: 16.11.2018 08:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.