Çorum Barosu Başkanı da Ankara’da

Ankara'da bazı baroların başlattığı sürece Çorum Barosu da dahil oldu. Baro Başkanı A. Kenan Yaşar Ankara'da...

23 Haziran 2020 Salı 13:00
Çorum Barosu Başkanı da Ankara’da

Türkiye genelinde bazı baro başkanlarının çoklu baro iddialarına yönelik başlattığı yürüyüş devam ederken, Çorum Barosu Yönetim Kurulu bugün Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Çorum Barosu Başkanı Av. Kenan Yaşar’ın da Ankara’da bazı baro başkanlarının yanında yer alarak sürecin içinde bulunduğu belirtildi.

AKSİ TAKDİRDE ÇORUM BAROSU AVUKATLARI DA…

Çorum Barosu Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, “Çorum Barosu olarak Ankara’da bekleyiş içinde bulunan baro başkanlarımız ve avukat meslektaşlarımıza yapılan haksız uygulamaların bir an önce sonlandırılıp, demokratik haklarını kullanmalarına mani olunmaması yönündeki çağrımızı yinelemekte, aksi takdirde destek için Çorum Barosu Avukatları olarak yola çıkmaya hazır olduğumuz bildiririz.” denildi.

İşte o açıklamanın tam metni:

“Avukatlık Yasası’nın baro seçimlerine ilişkin yapılması düşünülen değişikliklerin sağlıksız bir şekilde yürütüldüğü ve geri çekilerek geniş zamanda bu değişikliklerin tartışılması hususunda TBB ve 80 baro tarafından 1 Haziran Bildirisi ile ilgililere çağrıda bulunulmuştur.

Geçen süre zarfında söz konusu değişikliğe yönelik çalışmaların sürmesi üzerine bazı barolarımız eylem planı başlatmış, demokratik haklarını kullanarak Ankara’ya sembolik bir yürüyüş yapmışlardır.

Ancak yürüyüş yapan baro başkanlarımızın Ankara’da yapacağı sembolik yürüyüşe hiçbir hukuki dayanağı olmadan, haksız bir şekilde fiziki müdahalede bulunulmuş, engellenmiş. 

Anayasamızın 34. Maddesine göre  ‘Herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma hakkına sahiptir.’ Anayasadan kaynaklanan,  kamu düzenini tehdit etmeyen demokratik haklarını kullanan barolarımızın yürüyüşünün engellenmesi, avukatlara fiziki müdahalede bulunulması asla kabul edilemez. Avukatlara yapılan muameleyi şiddetle kınıyoruz. Bugün avukatların demokratik haklarını kullanmasını engelleyenler unutmasınlar ki, bir gün  avukata muhtaç olacaklardır. Hukuk herkese her dönem olduğu gibi gereklidir.

Çorum Barosu da dahil 80 baro başkanı ve TBB halen çoklu baroya karşıdır ve yasa değişiklik çalışmalarının geri çekilmesi konusunda hem fikirdir. Baro başkanımız da şu anda diğer başkanlarımızla birlikte Ankara’da  baro başkanlarımızın yanında olup sürecin içindedir. Bizler Çorum Barosu olarak Ankara’da bekleyiş içinde bulunan baro başkanlarımız ve avukat meslektaşlarımıza yapılan haksız uygulamaların bir an önce sonlandırılıp, demokratik haklarını kullanmalarına mani olunmaması yönündeki çağrımızı yinelemekte, aksi takdirde destek için Çorum Barosu Avukatları olarak yola çıkmaya hazır olduğumuz bildiririz.

Demokratik haklarını kullanan barolarımızın yürüyüşüne ilişkin engellerin bir an önce kaldırılması hukuk devletinin, demokrasinin gereğidir.

Görevi savunma olan avukatlar elbette kendilerine ilişkin mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerdir.”

Son Güncelleme: 25.06.2020 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-06-23 14:08:48

bir mesleği icra etmek için illa bir yere üye olmak mı gerekir?barolara üye olma zorunluluğu,asgari avukatlık ücret tarifesinin kaldırılması,icradan çocuk teslimine son verilmesi,çocuk teslim merkezlerinin kurulması,süresiz nafakanın kaldırılması,kadına şiddetin önlenmesi,uzun tutuklunun süreleri konusunda çalışma var mı?

Avatar
yasemin 2020-06-23 15:59:14

diyanet işleri başkanına yapılan saygısızlığı Türk milleti 1000 yıl geçse de unutmayacaktır.Sayın Cumhurbaşkanı halktan gelen bu haklı tepki karşısında yasal düzenleme için çalışma başlatılması talimatını verdi.Halkın gücü her şeyin üzerindedir.

Avatar
crm 2020-06-23 13:13:17

Allah sizinle karşılaştırmasın diye dua ediyorum.

Avatar
canan 2020-06-23 17:47:36

sayın feyzioğlu bu süreçte dik bir duruş sergileyip devletin milletin adamı olduğunu gösterdi.ilerleyen zamanlarda adalet bakanı olursa sürpriz olmaz.

Avatar
Kemal 2020-06-24 06:04:14

Vatandaşa yansıması nasil olacak?ne kazanacak?ne kaybedecek?

Avatar
Halk 2020-06-26 01:59:13

Baronlar her türlü değişime gelişime karşı.Artık devir değişti.Ülkemizin demokrasisinin gelişmesi biraz da bu statükocu yapıların değiştirilmesine bağlı.Kendinden olmayana, kendi gibi düşünmeyene katlanamayan bu tür oluşumlara bir düzenleme şart.

Avatar
Çorumlu 2020-06-24 10:03:52

3 5 yıl önce metin feyzioğluna Rte yi eleştirdi diye küfreden adamlar şimdi övmeye başlamış.. İnsanda biraz omurga olur.. Diyanet işleri başkanın sözüne de hiç katılmıyorum. Salgın hastalıkların, virüsün nedeni cinsel tercihler değil. Kendisi kafasını kaldırıp arada bilimsel yayınlar okusa bu kadar yanlış konuşmazdı..

Misafir Avatar
hasan 2020-06-24 14:12:19 @Çorumlu

omurgamı dediniz. kimde olacak omurga..

Beğenmedim! (13)
Avatar
Halk 2020-06-26 02:13:05

Burdan barolara şöyle seslenmek istiyorum ”sanane arkadaşım avukatı mısın?” evet diyeceklere şunu sormak isterim hangi tarafın avukatısınız? Avukat her zaman haklı tarafı mı savunur? Aklımda deli sorular...