Çorum bayrama hazır

Bugün oruç ayının son günü. Yarın da üç günlük Ramazan Bayramı başlıyor

14 Haziran 2018 Perşembe 16:54
Çorum bayrama hazır

Bugün Ramazan’ın son günü. Yarından itibaren Ramazan Bayarmı’nı kutluyoruz.  Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Bayramda hava nasıl olacak? Protokol ve siyasilerde bayramlaşma hangi gün? Bayram mesajları…

BAYRAM NAMAZI VE BAYRAMDA HAVA

Çorum’da bayram namazı 05.54’te kılınacak. Bayramda hava güneşli ve sıcak geçecek. Ortalama sıcaklığın 30 derece olması tahmin ediliyor.

PROTOKOL BAYRAMLAŞMA

Protokol, siyasi  partiler ve sivil toplum kuruluşları bayramlaşma merasimleri düzenleyecek. Ramazan Bayramı münasebetiyle protokol, kurum görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşların katılacağı toplu bayramlaşma 15 Haziran 2018 Cuma günü (Bayramın birinci günü) 11.00 12.00 saatleri arasında Valilik önündeki Vilayet Parkı’nda yapılacak

Ayrıca bayramlaşma sonrasında hastane, huzurevi, sevgi evleri, engelli ve rehabilitasyon merkezi ile şehit aileleri ziyaretleri yapılacak.

BELEDİYE’DE BAYRAMLAŞMA

Çorum Belediyesi’nde bayramlaşma 15 Haziran 2018 Cuma günü (bayramın birinci günü) saat 13.30’da Başkanlık Makamı’nda gerçekleşecek.

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA

Siyasi partilerde bayramlaşma merasimi düzenlenecek.

AK Parti’de bayramlaşma 15 Haziran Cuma günü (bayramın birinci günü) saat 14.30’da, MHP’de bayramlaşma 16 Haziran 2018 Cumartesi günü (bayramın ikinci günü) saat 14.00’de Hürriyet Meydanı otobüs durakları yanındaki Seçim Kordinasyon Merkezi’nde, CHP’de bayramlaşma 16 Haziran 2018 Cumartesi günü (bayramın ikinci günü) saat 12.00-13.00 saatleri arasında, İyi Parti’de bayramlaşma 16 Haziran 2018 Cumartesi günü (bayramın ikinci günü) saat 15.00’de, SP’de bayramlaşma 16 Haziran 2018 Cumartesi günü (bayramın ikinci günü) saat 11.00’de parti binasında gerçekleştirilecek.

BELEDİYE’NİN BAYRAM TEDBİRLERİ

Arife günü sabah namazını müteakip şehrin muhtelif yerlerindeki camilerden mezarlıklara ücretsiz araç kaldırılacak.

Vatandaşlar karşılaşacakları her türlü olumsuzlukta Alo 153 Zabıtayı arayabilecekler.

Çorum Belediyesi her bayram olduğu gibi vatandaşların kabir ziyaretlerini daha kolay yapabilmeleri için Arife günü mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Ücretsiz otobüslerin kaldırılacağı camiler şunlar: Ulu Cami, Köroğlu Cami, Kevser Cami, Ejder Cami, Sarılık Cami, Selimiye Cami, Binevler Cami, Buharaevler Cami, Garantievler Cami, İmam Hatip Cami, Abdibey Cami, Tevhit Cami, Bilalihabeş Cami, Yeşil Cami, Beytepe cami, Kafkas Cami, Mevlana Cami, Alaaddin Cami, Hicret Cami, Huzur Cami, Nadık Cami, Esentepe Cami, Karşıyaka Cami, Ehlibeyt Cami, Esnafevler Cami, Altınevler Cami, Yörükevler Cami, Fatih sultan Mehmet Cami, Mimar Sinan Cami, Kışla Cami.

Halk otobüsleri bayramın ilk günü vatandaşı bedava  taşıyacak.

MÜFTÜ’NÜN BAYRAM MESAJI

Müftü Dr. Ahmet Akın, Ramazan Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, dini bayramların muhasebe ve fırsat imkânı veren önemli günler olduğunu bildirdi.

Müftü Akın, "Bayramlar sıradan günler olmaktan öte dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin toplumun tüm kesimlerine yayıldığı “Ben” i “Biz” yapan İslam dininin rahmet kaynaklı çağrısına kulak verilip yanı başındakinin fark edildiği, kimsesizlerin gözetildiği, toplumda açılan sosyal yaraların sarıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir. Bayramlarda sevgi, saygı, özveri, fedakârlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlanıp, bunların gönülden gönüle sunulması gerekmektedir.

Bu günlerde “Yüce Rabbimiz tarafından sayısız nimetlerle donatılan dünyamızı bizlere zindan eden hırs ve bencilliğimizi sorgulayarak, “ Neyimizi paylaşamıyoruz?” sorusuna cevap aramalıyız. Farklı anlayışlardan dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapılarını birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız. Varlık sebebimiz ve hayır dualarına her zaman muhtaç olduğumuz anne ve babalarımızı, aile büyüklerimizi, akraba ve komşularımızı bu günlerde ziyaret etmeli, çocukları sevindirmeliyiz. Hastalarımızı, huzur evlerindeki yaşlı vatandaşlarımızı, öksüz, yetim ve engelli kardeşlerimizi ve onlara karşı sorumluluklarımızı hatırlamalıyız. İslâm dünyasında kanın durması için, mazlumların ve mağdurların yüzlerinin gülmesi, acılarının dinmesi için de dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Çorum halkının Ramazan Bayramını kutluyor, bayram namazının 15 Haziran 2018 Cuma günü Sabah saat 05:54`te kılınacağını hatırlatarak bu bayramın hepimize, bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

Son Güncelleme: 14.06.2018 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.