Çorum Belediyesi'nden o konuyla ilgili açıklama

Çorum Belediyesi yalan haberle ilgili son dakika açıklaması yaptı

02 Temmuz 2019 Salı 20:35
Çorum Belediyesi'nden o konuyla ilgili açıklama

Çorum Belediyesi,bir internet haber sitesinde çıkan, sonrasında da bir gazeteci ismiyle basın kuruluşların elektronik posta kutularına gönderilen haberi yalanladı.

Açıklama öynen şöyle: "02.07.2019 tarihinde bir internet haber sitesinin sosyal medya hesabında “Galericiler Sitesine Belediye Meclisi’nden Onay” başlığıyla bir haber yayınlanmıştır. Temmuz ayı Belediye Meclis toplantısının hemen ardından internet haber sitesi tarafından yayınlanan söz konusu haber ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmiştir.

"Galericiler Sitesine Belediye Meclisi’nden onay” başlıklı haberde Yeni Galericiler Sitesi Yönetiminin, imar planıyla ilgili talebinin AK Parti Belediye Meclis Gurubu tarafından onaylandığı yönünde kamuoyunu yanıltıcı bilgiler paylaşılmıştır. Site yönetiminin talep ettiği konu ilk olarak Mayıs ayında imar komisyonu tarafından oy birliği ile reddedilerek yine komisyon tarafından Belediye Meclisine havale edilmiştir. Mayıs 2019 Belediye Meclis Toplantısı’nda ise Çorum İli, Merkez İlçe, Çepni Mahallesi 334 Ada 6 ve7 Nolu Parsellere yönelik imar planı değişikliği talebi, belediye meclis grupları tarafından oy birliği ile reddedilmiştir. Bunun üzerine parsel ilgilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na kamu yararı kararı çıkarılması için başvuru yapmış ve bu başvuruya istinaden Bakanlık tarafından Belediyemize gönderilen yazıda söz konusu yerlerle ilgili parsel ve toplam alan bilgilerini içeren Belediye Meclis kararı istenmiştir.

Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çepni Mahallesi sınırları içerisinde bulunan, ada parsel ve toplam alanın belirtildiğini içeren belediye meclis kararının istenmesi Belediye Meclisince oylanmış ve oy çokluğuyla kabul edilmiştir. Oy çokluğuyla kabul edilen bu karar sadece alan bilgisinin belirtilmesiyle ilgili olup, imar planı değişiklik teklifinin onaylandığı anlamına gelmemektedir.

Bu bağlamda Yeni Oto Galericiler Sitesinin, talep ettiği imar planı değişikliği hakkında Belediye Meclisinin onayladığı her hangi bir karar yoktur.

Belediyemizi, Belediye Meclis Üyelerimizi itham altında bırakacak bu tür yalan haberlere karşı hukuki süreç başlatılacaktır. Kamuoyunu bu tür haberlere itibar etmemelerini önemle duyururuz” denildi.

(Okurlarımızın bilgisine: Bir gazeteci tarafından yerel basının elektronik posta adresine gönderilen haberi biz de sorumlu gazetecilik anlayışımız gereği yayından kaldırıyor, Çorum Belediyesi'nin sözkonusu konuyla ilgili son dakika açıklamasını giriyoruz)

Son Güncelleme: 04.07.2019 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sorunlu Gazetecilik... 2019-07-02 22:07:51

Sorunlu gazetecilik bu, başka birşey değil...

banner165