‘Çorum, büyükşehir olmayı hak ediyor’

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2019 yılında büyükşehir olması düşünülen iller arasında...

12 Aralık 2014 Cuma 14:41
 ‘Çorum, büyükşehir olmayı hak ediyor’


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2019 yılında büyükşehir olması düşünülen iller arasında Çorum'un da yer almasının heyecan verici bir durum olduğunu belirterek “Çorum büyükşehir olmayı hak ediyor.” dedi.


Samsun'dan yayın yapan Haberaks TV’de Burcu Düzgün’ün sunduğu Haberin Sesi programına telefonla bağlanan Başkan Külcü, Çorum'un birçok yönüyle büyükşehir kapasitesine ulaşmış bir şehir olduğunu vurguladı. Daha önce büyükşehir yasasıyla ilgili bir çalışma yapılırken 750 bin nüfusa göre esas alındığını, bu nedenle Çorum’un büyükşehir yapılan 18 ilin dışında kaldığını ifade eden Başkan Külcü, “Yeni bir adımın atılması söz konusu. Belediye Başkanı olarak öncelikle Belediyenin ne olduğunu, hizmet planlamasının ne olduğunu bilen biri olarak bu işi memnuniyetle karşılıyorum.” dedi.


‘İstanbul tek merkezden planlıyorsa, Çorum da planlar’


Türkiye'nin kaynaklarının sınırlı olduğunu bu nedenle kaynakların çok iyi bir şekilde kullanılması gerektiğini söyleyen Külcü, "Çorum'u örnek aldığımızda merkez ile birlikte 14 ilçe, 550 bin civarında bir nüfusumuz var. 15 milyonun yaşadığı İstanbul'da hizmetler tek bir noktadan planlanıyorsa Çorum gibi bir kentte de hizmetler tek bir noktadan planlanabilir. Planlanmalıdır da zaten. Elimizde üç önemli kaynak var. Finans, insan ve zaman yönetimi. Bunlardan her biri ile ilgili bizim azami dikkatli olmamız lazım. 1000 nüfusu olan bir beldede siz makina parkı, mühendis kaynağı oluşturmak ve onların ortaya çıkaracakları projeler için bütçe oluşturmak zorundasınız. Oraya hapsedilen makinalar da, kaybedilen zaman da bu ülkenin zararıdır. Doğru planlama ile bizim bunların hepsini tek bir noktada makro ölçek de planlamamız ve yerelde de halen kurulu belediyelerin imkânları ile birleştirerek orada bu çalışmaları hayata geçirmemiz lazım.” dedi.  


‘81'in tamamı büyükşehir olsun’


Büyükşehir yasasını başından beri desteklediğine dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “İzmit ve Kocaeli ile İstanbul'da bu pilot uygulama yapıldı. Şimdi büyükşehir sayısı 30'a çıktı ve uygulama devam ediyor. İkinci bir adım olarak 10 il daha buna dahil edilecek. Bana sorarsanız 10 il mi yoksa 81 ilin tamamı mı diye?  Bence 81 ilin tamamı büyükşehir olmalı. Özellikle altyapı, imar ve büyük projeler anlamında bu belediyelerin merkez belediye ile ilişkilendirilmesi lazım. Kaynakların iyi ve düzenli kullanılması için kişisel kanaatim 81 ilin tamamının büyükşehir olması lazım. Hem kaynaklar anlamında hem de daha planlı ve estetik kentler oluşturmak anlamında.” dedi.


‘Halk ile beraber yürüyoruz’


Çorum Belediyesi'nin kaynaklarını profesyonel bir şekilde kullandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “Oy oranını yüzde 45'ten yüzde 51'e yükselterek belediye başkanı seçildim. Halkımız beş yıllık dönemdeki hizmetlerimizden memnun kaldı. Bize yeni sorumluluklar yükledi. Bu noktada halkın beklentisi artmıştır. Çorum’da da keşke yapılsa denen hangi iş varsa onlarla ilgili kararlı ve cesur adımlar atıyoruz. Birçok projemizi esnaf ile mahalle sakinleri ile beraber yürütüyoruz. Böylece daha sağlıklı bir siyasal yolculuğu da gerçekleştirmiş oluyoruz.” dedi. 




Son Güncelleme: 12.12.2014 15:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.