Çorum'da bayram

Çorum'da Kurban Bayramı'nda ne, nerede, ne zaman?

10 Ağustos 2019 Cumartesi 14:17
Çorum'da bayram

Bugün Arife. Yarından itibaren 4 günlük Kurban Bayramı başlıyor. Peki Çorum’da bayramda ne, ne zaman?

İşte o bilgiler…

BAYRAM NAMAZI: Çorum’da bayram namazı 06.25

VALİLİK BAYRAMLAŞMA

Çorum Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Hitit Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği protokol, sivil toplum kuruluşları ve halkla bayramlaşma merasimi bayramın ikinci günü Valilik bahçesinde saat 11.00’de başlayacak.

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA

AK PARTİ: Bayramın ikinci günü saat 12.30’da parti binasında bayramlaşma merasimi düzenliyor.

CHP: Bayramın ikinci günü saat 13.00’de parti binasında bayramlaşma programı yapılacak.

MHP: Bayramın ikinci günü saat 14.00’de parti binasında bayramlaşma programı yapılacak.

BAYRAMDA HAVA

Kurban Bayramı tatili süresince Çorum ve bölgemizde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Bugün (arefe) akşam saatlerinden sonra ve Pazar günü akşam saatlerine kadar Sinop’un doğu kıyıları ile Ordu, Samsun çevreleri aralıklı hafif sağanak yağışlı, diğer günler ise bölge genelinde az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Çorum’da bayram süresince ortalama sıcaklığı 28-32 derece arasında olacak.

BAYRAM TEDBİRLERİ

Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü personeli bayram süresince 24 saat görevinin başında olacak. Su arıza, kanalizasyon ve arıtma tesislerinde nöbetçi personel bulunacak. Kurban Bayramı’nda vatandaşların istek ve şikâyetlerini Alo Zabıta 153 numaralı telefonlara bildirmelerini istedi.

KURBAN KESİM YERLERİ

Mimar Sinan Mahallesi (Sevgi Evleri yanı), Bahçelievler Mahallesi (Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde, Sülüklüevler 38. Sokak ve Sülüklüevler 48. Sokak kesiştiği noktadaki park alanı), Buharaevler Mahallesi( Buhara 5. Cadde. Recep Yazıcıoğlu Parkı kuzeyi), Ulukavak Mahallesi (Çam değirmeni 19 ve 10 sokakların kesiştiği nokta), Ulukavak Mahallesi (İkbal Kent arkası çiftlik çayırı 35. Sokak) ve İskilip yolu üzeri Yeni Hayvan Pazarı.

MEZARLIKLARA OTOBÜS

Ulumezarlık, Hıdırlık ve Çiftlik Mezarlığı’na sabah namazından sonra camilerden otobüs seferleri düzenlenecek. Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından ücretsiz gül dağıtımı yapılacak.

Arife günü sabah namazından sonra mezarlıklara otobüs kaldırılacak camiler şöyle; Ulu Camii, Kevser Camii,Ejder Camii,Köroğlu Camii, Sarılık Camii, Selimiye Camii, Abdibey Camii,Hz. İbrahim Camii, Kafkasevler Camii, Beytepe Camii, Mevlana Camii, Aladdin Camii,Huzur Camii, Binevler Camii, Buhara Camii, Tevhit Camii, Garantievler Camii, İmam Hatip Camii, Fatih Sultan Mehmet Camii, Mimar Sinan Camii, Yörükevler Camii, Ehlibeyt Camii, Esnaf Evler Camii.

OTOBÜSLER İLK GÜN ÜCRETSİZ

Çorum Belediyesi Özel Halk otobüsleri bayrammın birinci günü ücretsiz taşıma yapacak.

Son Güncelleme: 11.08.2019 06:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.