Çorum'da kural ihlali yapan yandı

Çorum Emniyet Müdürlüğü (KGYS) kapsamında kırmızı ışık, emniyet kemeri, cep telefonu, yayalara geçiş ihlallerine 7/24 ceza uygulayacak.

24 Eylül 2021 Cuma 13:15
Çorum'da kural ihlali yapan yandı

Çorum Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenliği Yönetim Sistemi (KGYS) kapsamında, bazı trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri takmamak, yayalara ilk geçiş hakkını vermemek ve araç kullanırken cep telefonu kullanmak gibi trafik kuralı ihlallerine 7 gün 24 saat esaslı ceza uygulayacak.

İşte o açıklama:

“2021-2023 Karayolu Güvenliği Eylem Planı ile Politika Belgesindeki konuların hayata geçirilerek, 2030 yılında can kayıplarının, 2020 yılına göre %50 ve daha aşağı seviyeye çekilmesi kapsamında; Şehir içinde meydana gelen kazalar incelendiğinde, kazaların ekseriyeti kavşaklarda meydana geldiği görülmektedir. Yaya güvenliği başta olmak üzere, kavşaklarda araç trafiğinin düzenlenmesinde, hayati önem taşıyan trafik lambalarını ve özellikle kırmızı ışığa uyumun denetlenmesinin, trafik güvenliği açısından ciddi önemi mevcuttur.

Kavşaklarda Trafik güvenliğini artırmak için, trafiğin yoğun olduğu saatlerde KGYS üzerinden yapılan denetimlerin 'Algıda Seçiciliği' arttırması amaçlanmaktadır.

Bu nedenle kavşaklarda, ilk geçiş hakkı, kırmızı ışık ve işaretlerine uyma zorunluluğunun denetlenmesi için yürütülen (drone ile sivil denetimler)  denetimlerin yanında, denetimlerin etkinliğinin artırılarak, kırmızı ışığa uyulmaması nedeniyle, meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların azaltılması için “Çalışma Grubu” tarafından tespiti yapılan kavşaklarda, KGYS’ tarafından anlık olarak (7/24) esasına göre Trafik Kural İhlalleri (Emniyet kemeri takmamak, Yayalara ilk geçiş hakkı vermemek ve Araç kullanırken cep telefonu kullanmak v.b.) yapan sürücülere yönelik, yakalanma duygusunu artırmak için, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerince, Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının düzenleneceği hususu kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Son Güncelleme: 24.09.2021 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2021-09-25 09:19:29

iki şeritli üç şeritli caddelerde yaya geçidi olmaz.. trafik ışık ve ışıkları olur..

Avatar
Dogru 2021-09-24 17:17:04

Hani berberlerde emniyet kemerinin önemini belirten video gösterimi ile tras olan kişiye bunun önemi hissettirilekti.. İşte eğitimi birak kesin çözüm ceza ceza ceza.Hemde 24 saat denetim...yakalanma korkusu yaşamalı. korku korku korku.Korkutma.Ekonomi ye de bir katkı.Tabi kurallara uyana bir sorun yok.Herhangi bir cadde ve sokakta 56 km hızla gidersen ceza.İyi olmuş ceza hem etkili hemde caydırıcı bir metot.En az alacağın ceza miktarı caydırıcı olmalıdır.Belini bukmelidir.herkes kurallara tam olarak riayet etsin...Toplumun disiplinli olması lazım.Her işin bir kuralı vardır.Bu işin kuralıda ya kurallara uyarsın yada cezayı yersin...

Avatar
Yakup 2021-09-25 16:51:04

Her tarafa Işıklı çözüm olmaz yürüyen merdivenli asansörlü alt geçit üst geçit yapılır üst geçit yapılır Ondan sonra insanlar rahat rahat kullansın. Bunların modelleri Antalya gibi Ankara gibi Büyük şehirlerde mevcuttur hiçbir şekilde uygulamalar yapılmayan Ondan sonra ceza ile insanları yıldırmaya çalışıyorlar Sürekli her yere ışık ışık nereye kadar?

Avatar
Padişah 2021-09-25 20:48:32

Eds koy kim itiraz eder ama millet şamar oğlanı olmaktan usandı