Çorum'da yasağa uymayan 9 kişiye işlem

Çorum’da yasaklama kararına uymayan 9 vatandaşa adli ve idari işlem yapıldı.

27 Mart 2020 Cuma 09:51
Çorum'da yasağa uymayan 9 kişiye işlem

Çorum’da yasaklama kararına uymayan 9 vatandaşa adli ve idari işlem yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü son 4 günde gerçekleştirilen Vefa sosyal Destek Grubu çalışmalarını özetledi.

Yapılan açıklamaya göre, tespit ve yardım için ilçeler dahil günlük 55 ekip, 223 personel görevlendirildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkma yasağı ve ihtiyaçlarının karşılanması çalışmaları kapsamında 155 Polis İmdat Hattı 65 yaş üstü 4007 vatandaş tarafından arandı.

155 Polis İmdat Hattını 65 yaş üstü sağlık sorunları nedeniyle arayan vatandaşlar 112 Acil Servisine, seyahat izni almak için arayan vatandaşlar AFAD’a, maddi durumu iyi olmadığından yardım talebinde bulunan vatandaşlar ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Çorum Belediyesi’ne (Alo 153)  yönlendirildi.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde ve kontrol noktalarında şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan araçlar üzerinde sosyal mesafeyi koruyucu tedbirler alarak koltuk sayısının %50’si kadar yolcu almaları, araç içerisindeki yolcuların oturma şekilleri, birbiriyle teması engelleyecek şekilde oturmaları yönünde bilgilendirme ve uyarıcı çalışmalarına devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm resmi ve sivil ekipler vatandaşlara virüse karşı alınan tedbirler konusunda bilinçlendirici anonslar yapıyor.

155 Polis İmdat Hattını yardım için arayan 382 (üçyüzsekseniki) vatandaşımızın ihtiyaç talebi karşılanmıştır.

Evinden dışarı çıkan 867 vatandaş bilgilendirilip, ikaz edilerek ikametlerine yönlendirildi veya veya evlerine bırakıldı.

Yasaklama kararına uymayan 9 vatandaşa adli ve idari işlem yapıldı.

Son Güncelleme: 27.03.2020 21:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çorum 9 2020-03-27 16:35:32

Abi yasağa uymayan babam olsa cezayı kesin. 9 değil 999 kişi de olsa kesin ki kurallara uyalım.