Çorum Dernekleri hedef belirledi

İstanbul'da faaliyet gösteren dernekler Çorum Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen istişare...

27 Ekim 2014 Pazartesi 09:58
 Çorum Dernekleri hedef belirledi


İstanbul'da faaliyet gösteren dernekler Çorum Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen istişare toplantısında 2015 hedeflerini belirledi.


Çorum Dernekler Federasyonu (ÇORDEF) tarafından federasyonun Gaziosmanpaşa'daki konferans salonunda Çorum dernekleri istişare toplantısı düzenlendi.


İstanbul'da faaliyet gösteren il, ilçe ve köy derneklerinin katıldığı toplantıda federasyon ve dernekler tarafından 2015 yılında gerçekleştirilmesi ön görülen Çorum'u tanıtıcı, kültürel ve sosyal faaliyetler görüşüldü.


Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇORDEF Başkan Yardımcısı Mustafa Urhan, hedeflerin önceden belirlenmesinin ve etkinliklerin istişare içerisinde birlik ve beraberlikle düzenlenmesinin Çorum'a daha fazla katkı sağlayacağını belirterek, "Toplantımızın amacı ortak paydamız olan Çorum'umuza daha fazla katkı sağlayacak etkinlikler düzenlemek üzere istişare yapmak ve bu doğrultuda 2015 hedeflerimizi belirlemektir. Toplantımızın konusu Çorumlu derneklerin 2015 yılı hedefleri, derneklerimizin 2015 yılı için federasyondan talepleri, derneklerimizin 2015 yılı içinde yapmayı planladığı sosyal ve kültürel etkinliker, ÇORDEF'in 2015 yılında yapmayı hedeflediği sosyal, kültürel faaliyetlerden oluşmaktadır. Bütün derneklerimizin düzenleyeceği etkinliklerin memleketimiz Çorum'un tanıtımına ve kültürel gelişimine daha fazla katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.


Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Gökçe ise İstanbul'da Çorum'u temsil eden 80 dernek bulunduğunu belirterek yaklaşık 40 tanesinin federasyonun etkinliklerine katıldığını söyledi.


Federasyonun en büyük amacının siyasi ya da benzer oluşumlardan uzak bir şekilde yalnızca hemşehrilik bilincine dayalı olarak derneklerin birliğini sağlamak olduğunu kaydeden Gökçe şunları söyledi:


"İstanbul'da Çorum'un bütün ilçelerinin nüfusu ve dernekleri var. Hepimizin ortak paydası Çorum. Biz Çorum olarak yola çıktık. Çorumlular olarak bir bütün olmak ve Çorum için bir hedef ortaya koymak zorundayız. Federasyonumuza katılım için başvuruda bulunan derneklerimiz var. Belki hiç birşey bizi bu çalışmalar kadar yormadı. Ancak buradaki gönül birliğini görmek bizi daha da şevke getirdi. Her geçen gün gecemizi gündüzümüze katarak buradaki birliktelikle Çorumumuz için ne yapabiliriz diye mücadele ediyoruz. Hedefimiz buradaki birlik ve beraberliği daha da güçlendirmek. Şu anda bize katılan 25 dernek var. Bu sayısı zamanla 40 olacak, 50 olacak, 60 olacak. Buradaki birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek için bütün derneklerimize görev düşüyor."


Toplantıya onur konuğu olarak katılması beklenen Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Şahin, Afyon'da öğrencilerinin kaza geçirmesi sonucu katılamayarak telekonferansla toplantıya bağlandı.


Amacı Çorum olan her etkinliği gönülden desteklediğini dile getiren Prof. Dr. Şahin "Öğrencilerimizin geçirmiş olduğu elim kaza nedeniyle aranızda bulunamadığımdan dolayı çok üzgünüm. Ancak memleketimiz Çorum ortak paydasında buluşulup, memleketimiz ve insanımız için bir şeyler yapabilme çabasını harcayan siz değerli hemşerilerimizi canı gönülden kutluyor ve teşekkür ediyorum. Başarının temelini dayanışma kültürünün oluşturduğu, ekip ruhunun çok büyük başarıları beraberinde getirdiği hepimizin malumu. Bu vesile ile her günümüzün dayanışma ruhu, birlik beraberlik içerisinde geçmesi dileklerimle size ve sizin nezdinizde tüm Çorum halkına en derin selam, sevgi ve saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından toplantıya ilk defa katılan dernek başkanları tanışarak derneklerin 2015 yılında gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerle ilgili bilgi verdi.


Toplantının sonucu olarak düzenlenecek etkinliklerde tanıtıma yönelik faaliyetlere ağırlık verilmesi ve Çorum'u tanıtacak değerlerin ön plana çıkarılması kararlaştırıldı.


KAZA YAPAN ÖĞRENCİLER İÇİN DUA


Toplantı sonrasında federasyon üyeleri tarafından Afyon'da trafik kazası geçiren yaralı öğrenciler için de dua okundu.




Son Güncelleme: 27.10.2014 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.