Çorum Emniyeti sürücüleri uyardı

Çorum Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde park yasağını ihlal eden araç sürücüleri uyardı.

20 Ağustos 2019 Salı 16:58
Çorum Emniyeti sürücüleri uyardı

Çorum Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde park yasağını ihlal eden araç sürücülerinin araçlarının çekilerek par acezası uygulanacağını bildirdi.

İşte o açıklama; Trafikte araç ve sürücü sayısının artmasıyla birlikte uygun park/duraklama alanlarının belirlenmesi ve belirlenen kurallara uyulması trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasının en önemli şartlarından biri haline gelmiştir.

İl sınırları içerisinde hangi alanların park yeri olacağı, yol üzerinde park disiplininin bozulması veya işgal edilmesi durumunda, uygulanacak cezai müeyyideler ve araçların kaldırılması esas ve usullerine ilişkin hususlar ilgili mevzuatta düzenlenmiştir.

Bu bağlamda; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 59, 60, 61 ve 62 inci maddeleri ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinin duraklama ve park etmenin yasaklandığı haller ve yerler belirtilmiş, bu madde hükümlerine uymayan sürücülerin para cezası ile cezalandırılacağı, yasaklara aykırı park edilmiş araçların ise trafik zabıtasınca kaldırılabileceği belirtilmiştir.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 119, 120, 121 ve 122.  maddelerinde ise park etme yasaklarına uymayan araçların hangilerinin kaldırılacağı, araçların kaldırılması esas ve usulleri, tarafların sorumlulukları ile otoparkların belirlenmesi ve araç çekme işlemlerindeki masrafların tespitine ilişkin hususlar açıklanmıştır.

Bu kapsamda, trafikten sorumlu kuruluşlar ve görevlilerce standart bir anlayışla ve Kanunun amacına uygun hareket edilmesi, araç sahipleri ve sürücülerin yanı sıra trafikte bulunan tüm yol kullanıcılarının haklarının istisnasız korunması, yaşanabilecek keyfi uygulamaların ve olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla;

Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay gibi yolcu taşıtlarının duraklarına 15 m mesafede,

Yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş ve çıkışlarına 5 m mesafede. usulüne uygun olarak park etmiş araçların ikinci sıra yanına, kavşak içlerine ve kavşaklara 5 m mesafede, tünel girişlerine, yangın muslukları yakınına, köprü girişleri ve üzerine, engelliler için ayrılan park yerlerine park etmiş araçlar, trafik düzeni ve güvenlik bakımından tehlike oluşturacak şekilde bulunan ve kaldırılması gereken araçlar çekilecektir.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 119, 120, 121 ve 122. maddelerinde kapsamanda kurtarıcı marifetiyle çekilecektir.

Vatandaşlarımız tarafından, çekilen araçlarına yönelik olarak bilgilendirme yapılması amacıyla; www.egm.gov.tr adresinde yer alan “TRAFİK CEZASI ve OTOPARK SORGULAMA" modüllerinde Otoparka Çekilen Araç Sorgulama işlemleri yapılabilecek, Araç sahiplerinin e-Devlet'te kaydı var ise "elektronik posta adresine", e-Devlet mobil uygulamasını indiren kullanıcıların ise cep telefonlarına araçlarının çekildiği otopark bilgileri gönderilecektir.

Vatandaşlarımızın her zamanki gibi trafik güvenliğine yönelik olumlu destek sağlayacağı şeklinde değerlendirilmektedir.”

Son Güncelleme: 22.08.2019 18:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ah et 2019-08-20 17:59:06

Çorum da emniyet maalesef plaka ve mevkiye göre park cezası yazabilir. Hadi görelim kodamanın plakasını veya hatırlı birinin dükkanı önüne park eden birinin aracına park cezası yazsınlar. Örneğin Binevler buhara yolunda kafelerin ve restoranların olduğu bölgede veya eşref hoca caddesinde carfur kavşağı ile Cafe arasındaki bölgede

Avatar
kpt 2019-08-20 17:20:18

malesef şikayet olmadıkça adamın tepesine de park edilse ilgililer arabalarının içinden seyrede seyrede geçiyorlar da hiç bir işlem uygulamıyorlar.başımıza iş açmayalım psikolojisi. Başta valimiz olmak üzere ilgililer alt kademeye emir ve güvence vermeliler.

Avatar
vatandaş 2019-08-21 13:31:43

Allah için siz ilk önce gidin de şehrin içinde volta atan potansiyel suçlu arabalarını çevirin;ailesiyle beraber giden vatandaşı durdurmaktansa..Maalesef kendileri bile görmezden geliyor bu tür şeyleri.Bahçelievler 1.cadde ve üzerindeki kafelerin oraya hiç göz attınız mı,ayak üstü dönen oyunlara alet olan gençlere kafelerde kimlik sorgulaması yapın siz ilk önce..Saat gece 01:00 ve evimin altındaki kafede bangır bangır müzik ve gençler kaldırımda bağırarak konuşuyorlar..Polisi ne zaman arasan ekipleri yönlendirdik diyorlar ama kafe kapanana kadar gelen giden yok..Vatandaşla alay etmeyi bıraksın ilk önce emniyet ve özellikle kendini manken sana YUNUS ekipleri..