Çorum için tarihi belge

‘Milli Mücadelenin Kahraman Kadınları’ konulu konferansta konuşan Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş, İstiklal Harbi kahramanı Çorumlu Hatice Ana’nın askerimize cephane taşıdığına ilişkin belgeyi sundu..

11 Mart 2020 Çarşamba 15:09
Çorum için tarihi belge

Çorum Belediyesi’nin ‘Milli Mücadelenin Kahraman Kadınları’ konulu konferansta konuşan Araştırmacı Yazar İlknur Bektaş, Çorum için önemli bir tarihi belgeyi açıkladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Buhara Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Konferansta konuşan Bektaş, milli mücadele döneminde vatanı için gözünü kırpmadan savaşan kadın kahramanları anlattı. Savaş döneminde cephede vatanı için düşmanla çarpışan askerlere yaptıkları fedakârlıklarla tarihe adlarını altın harflerle yazdıran kadınların öykülerini özetleyen Bektaş,  İstiklal Harbi kahramanı Çorumlu Hatice Ana’nın askerimize cephane taşıdığına ilişkin belgeyi sundu..
İstiklal Harbi kahramanı Hatice Ana’nın Uluslararası Metal Sanatçısı Hasan Tuluk Hoca’nın anneannesi olduğu öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasemin 2020-03-11 15:24:43

ALLAH ALLAH duyunca çok gururlandim bir Çorumlu olarak

Avatar
Yasemin 2020-03-11 15:47:56

ALLAH ALLAH duyunca çok gururlandim bir Çorumlu olarak

Avatar
MUHTEŞEM 2020-03-11 16:20:05

ÇORUMUN KADIN KAHRAMANI... GÖĞSÜMÜZ KABARDI