Çorum için vazgeçmeyenler hâlâ burada mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çorum'a ziyareti bu şehirden vazgeçmeyenler için tarihi bir fırsat olabilir

11 Ağustos 2022 Perşembe 00:24
Çorum için vazgeçmeyenler hâlâ burada mı?

MUSTAFA DEMİRER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 13 Ağustos Cumartesi günü Kadeş Barış Meydanı’nda toplu açılış töreni ve mitingi var. Muhtemelen restorasyonu yeni tamamlanan Velipaşa Hanı’nda STK ve gençlerle de bir program tertipleniyor.

NEREDE KALMIŞTIK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum’da en son 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Abide Meydanı’nda halka hitap etmiş. Burada yaptığı konuşmada özetle 20 yılda 15.5 milyon katrilyon yatırım yapıldığını, 20 bin seyirci kapasiteli yeni şehir stadının tamamlanacağını, Kırkdilim geçişi ile Merzifon Havaalanı kestirme yolunun bitirileceğini, 267 km ilave bölünmüş yol yapıldığını belirterek sözü hızlı trene getirmiş. Erdoğan, “Çorum'un hızlı tren için gün saydığını biliyorum. Yakından takip ediyorum. İnşallah bu rüyayı gerçekleştireceğiz. Çorum bu hatla bir taraftan Karadeniz'e bir taraftan da Akdeniz ve İç Anadolu bölgesine hızlı tren konforuyla bağlanmış olacak. Sanayi ve üretim vahası Çorum'u çok daha cazip hale getirmek amacımızdır.” diye konuşmuş.

DEĞERLENDİRİLİRSE, ZİYARETLER TARİHİ FIRSAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yakın tarihle mukayese edildiğinde mevkidaşlarına göre  Çorum’u en fazla ziyaret eden devlet büyüğümüz. Geçmişten bugüne bu tür ziyaretler şehirler için tarihi fırsatlar olarak değerlendirilir. Sözümüz Çorum için hâlâ vazgeçmeyenler için elbette.

SÖYLEMEYİ BİLİRSEK…

Hatırıma 15 Temmuz şehidimiz, hemşehrimiz Erol Olçok’la 1 Kasım 2015 seçimlerine çok az bir süre kala Gülesin Ağbal Demirer’in yaptığı söyleşi geldi. Erdoğan’a en yakın isimler arasında bulunan Olçok’a, sohbet bölümü hariç bir saati aşan söyleşinin ilerleyen dakikalarında şu iki soruyu yöneltmiş, Olçok da şöyle cevap vermişti.

“Erdoğan eleştiriye açık mı?
Kesinlikle çok açık.
Hiç öyle görünmüyor ama.
Bu ona yapılan büyük bir haksızlık. Tayyip Bey’e usulü ve nezaketi koruduğunuz sürece her şeyi söyleyebilirsiniz. Benim bugüne kadar söylemek isteyip de söyleyemediğim hiçbir şey olmadı. İstediğiniz her şeyi konuşabilirsiniz. Tartışabilirsiniz de. Çok toplantıdan çıkardığı oldu beni. Sonra kaldığımız yerden devam ediyoruz. Tayyip Bey’le yanlış gördüğünüz her şeyi konuşabilirsiniz yeter ki onu temellendirin, açıklayabilin ve bunun alternatiflerini de söyleyin…”

Diyeceğim o ki; Çorum’un majör problemleri hepimizin malumu. Tekrara gerek yok. Merhum Olçok’un dediği gibi; Cumhurbaşkanı ile usulü koruyarak bu kentin kronikleşen ve yıllardır çözüm bekleyen sorunlarını konuşabilir, söyleyebiliriz. Yeter ki; kentin ihtiyaçlarını temellendirelim, açıklayalım, alternatifleri sıralayalım. Elbette bu sözümüz Çorum için hâlâ vazgeçmeyenlere.
 

Son Güncelleme: 11.08.2022 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tolga 2022-08-11 09:12:49

Çorumun sorunlarını ve temel ihtiyaçlarını Cumhurbaşkanına söyleyecek bir babayiğit göremiyorum ben.. herkes kendini gösterme yarışında...

Avatar
kim? 2022-08-11 09:25:24

soru şu: kim söyleyecek?

Avatar
çorumlu 2022-08-11 12:36:56

belediye başkanı milletvekilleri her zaman aynı esnafların aynı mahallenin aynı caddenin içinde el sıkıp yine belediye yollara yamalar yapmaya çiçekler ekmeye otları biçiyorken herkes tribün şovunu yapar memleket için tek kelime de etmeden uğurlarız sayın cumhurbaşkanımızı

Avatar
Sen rahat ol Mustafa bey 2022-08-11 08:31:10

Asc varken , ş.Aşgın varken , eror varken ..sen rahat ol Mustafa bey , algın izniyle ne kurtuldu ellerinden ki :) bunları yapamasınlar

Avatar
Kendini yorma DEMİRER herkes memnun, 2022-08-11 11:47:44

Son 20 yılı hatta son 40 yılı değerlendirelim.Ne almışız,nelerden mahrum kalmışız veya yatırım gelmemiş.Bi yanda iktidar şakşakçıları,öte yanda beceriksiz muhalefet.Kendini yorma DEMİRER kardeşim,bu millet bunlara layık.Selamlar.

Avatar
Mehmet 2022-08-11 12:31:26

Çorum’a kazandırılanlar için teşekkür ediyorum ama Türkiye’ye kazandırılanlara göre Çorum’un payına düşende büyük sıkıntılar var.Asıl buradan yüksek sesle yorumlarla dile getirilmeli.Erdoğan hatırına bugüne kadar Çorum siyasetçilerine katlanıp oy verdim.Ama artık kredileri tükendi bizim ailede

Avatar
İskilipli 2022-08-11 06:55:44

Reisimiz dinler dinler kim söyleyecek il veya ilçe başkanı İskilipde var heremde ilçe başkanı
İlçe sorunları
İskimip Çorum duble yolu
İskilip Çankırı duble yolu
İskimip Tosya duble yolu
İskilip Meslek Yüksek Okulu
İskilip kale restorasyonu
Yurt-kur Erkek yurdu
Kapalı spor salonu ce (kültür merkezi (güreş eğitim merkezi)
Birde partimize ilçe başkanı seçilmeli.
Encümen üyeleri de önceki dönemdi yatırım gelmese için çabayalar üyeler gibi çaba göstersin ilçe için
Yorumlar Reisimizin çevresi tarafından takip edilmekte inşAllah not alırlar ÇALIŞIN BEYLER ÇALIŞIN

Avatar
Mustafa Aslan 2022-08-11 13:55:12

Reis'e somut raporlar çıkararak gitmek lazım, örneğin üniversitenin aldığı yatırım ve gelinen nokta söylenmeli, havaalanı, demir yolu ve bunların getirileri ile diğer illere yapılan yatırımlar ADALET bağlamında önüne konulmalı, Çorum'un en güçlü ihracatcı illerdan olmasına rağmen merkezi bütçeden aldığı payda niçin en gerilerde olduğu da sorulmalı, şehir hastanesi yapılan şehirler ile bizim şehrimiz ve hastanemizin durumu rakamlarla önüne konulmalıdır. Hasılı cesaretle ve rakamlarla bunların ortaya konması çok zor değil ama bunu çalışıp da önüne koyacak siyasi elitlerimiz yok. Her biri şehri Paris gösterme derdinde...

banner165