Çorum milletvekillerine teşekkür

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekilleri; TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u makamlarında ziyaret etti.

08 Aralık 2016 Perşembe 11:25
Çorum milletvekillerine teşekkür

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Milletvekilleri; TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u makamlarında ziyaret etti.


İlk olarak Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu’ya yapılan ziyarette Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Üniversite ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunarak Rektör Prof. Dr. Alkan, Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun yakın zamanda Üniversite Kütüphanesine bağışta bulunduğu değerli kitapların Üniversite Kütüphanesi raflarında yer aldığını ve gönderilen eserlerin akademisyenler ile öğrencilerin istifadesine sunulduğu bilgisini vererek teşekkür etti.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, her geçen gün daha da büyümekte olan Üniversite için bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrasında da imkânlar dahilinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, Rektör Prof. Dr. Alkan’ın çalışmalarından ötürü teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.


Üniversite hakkında karşılıklı istişarenin yapıldığı ziyarette Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan’a, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Toprak Analiz Laboratuvarının oluşturulma sürecindeki destekleri başta olmak üzere, Ziraat Mühendisi olması hasebiyle de laboratuvarda gerçekleştirilen çalışmalarla yakından ilgilenerek verdiği büyük katkılardan ötürü teşekkür etti. Prof. Dr. Alkan,  Çorum ve bölge için faaliyet gösteren Laboratuvarın, toprak analiz sonuçlarının faydalı, verimli bir şekilde olumlu geri dönüşleri olmasının sevincini yaşadıklarını söyleyerek Üniversiteye sağladığı her tür destekten dolayı teşekkür etti. Üniversite bünyesinde Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin de kurulduğu bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Alkan, Üniversitenin mevcut potansiyelini Çorum’un her anlamda gelişimine katkı sağlamak adına merkezlerin oluşturulduğunu sözlerine ekledi.


Ziyaretten memnuniyet duyduğunu bildirerek Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın özverili ve gayretli çalışmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum çiftçileri için faaliyet gösteren Laboratuvarda bu zamana kadar çevre illere analiz için gönderilen numunelerin artık Üniversite bünyesinde yer alan laboratuvarda yapılmasının mutluluk verici olduğunu  belirtti. Arıcılık ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezinin kurulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine devam eden Ceylan, bu ve benzeri merkezlerin Üniversitede yer almasının Çorum ve bölge için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, teknoloji, üniversite, sanayi ve kalkınma arasındaki bağlantılara dikkat çekti ve Üniversitenin gelişmesi adına her türlü katkı sağlamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.


Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a yapılan ziyarette ise sağlık konusunda Üniversite ile genel bir bilgilendirme yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitenin sahip olduğu bilgi birikimiyle bulunduğu coğrafyaya en fazla fayda sağlamak amacıyla her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü olmaya gayret ettiklerini ifade ederek Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un, Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile birlikte yapmış olduğu Ar-Ge çalışmalarındaki desteklerinden ve Çorum açısından büyük önem arz eden, sadece Çorum’a değil, tüm bölgeye hizmet verecek Üniversitenin seçkin laboratuvarlara kavuşmasına verdiği katkılardan ötürü çok teşekkür etti.


Alkan, “İlimiz,  sanayi ve Ar-Ge bakımından büyük bir potansiyele sahip olmakla birlikte toplumların gelişmesinde üniversitelerin vazgeçilmez bir unsur olduğu düsturuyla hareket eden Üniversitemiz,  başta bulunduğumuz bölge ve ülke olmak üzere tüm insanlığa yarar sağlama düşüncesiyle başlatmış olduğu çalışmaları aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Milletvekilimiz Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a Mühendislik Fakültemizdeki ortak çalışmalarının yanı sıra sağlık alanındaki pek çok projeyi de Üniversitemiz ile birlikte ilimize kazandırmasından dolayı tekrar teşekkür ediyorum.”

Kendisinin de yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüttüğü önemli bir Ar-Ge projesi olduğunu ifade eden AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, gerçekleştirilen çalışmaların hem üniversite-sanayi-tarım iş birliğine ilişkin güzel bir örnek teşkil ettiğini hem de bölgenin kalkınması açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalarla Çorum’a ve bölgeye önemli katkılar sağladığının da altını çizen Kurt, Rektörün göreve geldiği günden beri birçok ortak çalışmayı birlikte gerçekleştirdiklerini, bundan sonrasında da ortak çalışmalarının devam edeceğine inandığını vurguladı.




Son Güncelleme: 08.12.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.