Çorum olayları olaylı anıldı

1980 yılında yaşanan Çorum olaylarında hayatını kaybedenler anıldı.

03 Temmuz 2016 Pazar 16:44
Çorum olayları olaylı anıldı

1980 yılında yaşanan Çorum olaylarında hayatını kaybedenler anıldı. 

Anma etkinlikleri kapsamında Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı Çorum Şubesi önünden Hürriyet meydanına kadar yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, AKD Genel Başkanı Doğan Demir, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Genel Merkezi, Alevi Kültür Merkezleri Derneği, Alevi-Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği, KESK, CHP, EMEP, Halkevleri, Birleşik Haziran Hareketi üyleri ve vatandaşlar katıldı.

Hürriyet meydanında anma programının yapılacağı alanın girişinde Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından arama kontrol noktası oluşturuldu. Anma programına katılan grupların üzerleri tek tek aranarak alana alındı. HDP’li bir gurubun arama noktasına geldiği sırada gerginlik yaşandı. Kontrol noktasında bir kaç kişi HDP’lilere tepki göstererek bayrak veya flama açamayacaklarını söyledi.

Bunun üzerine devreye giren polis ekipleri HDP’lilerle tartışan gençleri alandan uzaklaştırdı. Basın açıklamalarına geçildiği sırada da yine vatandaşlarla eylemciler arasında gerginlik yaşandı. Yine HDP bayraklarına tepki gösteren vatandaşlarla eylemciler arasındaki sözlü sataşmalar polis ekipleri ve anma komitesi üyelerinin araya girmesiyle büyümeden yatıştırıldı.

Grup basın açıklamalarının ardından geniş güvenlik önlemleri altında dağıldı.

İHA






Son Güncelleme: 03.07.2016 16:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.