Çorum sanayisine dışarıdan bakacaklar

Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) tarafından daha önce 5 kez düzenlenen Karadeniz...

29 Ekim 2014 Çarşamba 14:29
 Çorum sanayisine dışarıdan bakacaklar


Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği (KÖK) tarafından daha önce 5 kez düzenlenen Karadeniz Kalkınma Kurultayı'nın 6.’sı Çorum’da gerçekleştirilecek. 31 Ekim - 1 Kasım tarihlerinde Anitta Otel'de gerçekleştirilecek olan kurultay, 31 Ekim Cuma günü saat 13.00'de açılış konuşmaları ile başlayacak.


Kurultayda ‘Çorum sanayileşmesine dışarıdan bakış’ başlığı altında, Dünya Gazetesi Köşe Yazarları Prof. Dr. Kenan Mortan, Dr. Rüştü Bozkurt ve Osman Arolat ilimiz sanayisini kendi perspektiflerinden değerlendirecekler.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin girişimleri ile Çorum’da düzenlenmesi kararlaştırılan Karadeniz Kalkınma Kurultayı ile bölgedeki illerin eşgüdümünün sağlanması hedefleniyor.


Sanayi yapısıyla ön plana çıkan Çorum’un, bu yönüyle Karadeniz illerine örnek olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilecek olan kurultaya, bölge illerinden çok sayıda iş adamı, kamu ve özel sektör temsilcisi, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılması bekleniyor.


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Karadeniz Özelliklerini Koruma Derneği Genel Başkanı, 50. Hükümet Dönemi Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın'ın yanı sıra bölge illerinden çok sayıda bürokrat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan Kalkınma Kurultayı'nın, bölgedeki koordinasyonun artırılması açısından önemli olduğunu söyledi.


Başaranhıncal, organizasyonun Çorum'da gerçekleştirilmesi konusundaki katkılarından dolayı CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'ye teşekkür etti.




Son Güncelleme: 29.10.2014 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.