Çorum sıkı takipte

Aktif Sen Çorum ekibi sendikanın Ankara'daki Genel Merkezini ziyaret etti. Sendikanın İl Temsilcisi Adem Yücel ve...

14 Ekim 2014 Salı 10:19
 Çorum sıkı takipte


Aktif Sen Çorum ekibi sendikanın Ankara'daki Genel Merkezini ziyaret etti. Sendikanın İl Temsilcisi Adem Yücel ve beraberindeki heyet, eğitim ve sendikal gündeme ait bazı konularda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Genel Başkan Osman Bahçe ve diğer başkan yardımcıları ile tek tek  kendi alanlarıyla ilgili mütalaada bulundular.


İl Temsilcisi Adem Yücel konuşmasında, “Özellikle eğitim sistemimizin ve ülkemizin içinde bulunduğu ağır ve üzücü gündemlerinin içinde sosyal sendikacılık adına kendine yakışır tavır ve eylemlerle yoluna devam eden sendikamızın siz değerli Başkanlarına Çorum ekibi olarak bizlere düşen görev ve vazifelerde verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Çorum ilimizin tüm üyelerinin selamlarıyla yaptığımız bu ziyaretimizin amacı sendika olarak ileriye dönük neler yapabiliri konuşarak siz değerli büyüklerimizle fikir teatisi yapmaya, sizin bizlerden beklentinizi sorup, bizlerin de üyeler olarak Genel Merkezimizden bazı beklentilerimizi sunmaya geldik.” dedi.


‘Çorum’u takip ediyoruz’


Genel Başkan Osman Bahçe ziyaretten  memnun olduklarını, Çorum’u yerel medya ve sosyal medyada takip ettiklerini, yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını dile getirerek, şunları söyledi; “Eğitim dev bir organizasyondur ve başarı hedeflerine ulaşılabilmesi için tüm süreç ve boyutlarının iyi planlanması gerekmektedir. Bu bağlamda bize düşen sosyal sendikacık adına tüm gücümüzle daha özverili çalışmak devletimize, milletimize ve insanlığa yararlı  eylemlerde bulunmaktır. Amacımız ve hedefimiz İnsan onurunun gerektirdiği üst düzey hak ve özgürlükleri ile devlet-millet kaynaşması ve sosyal adaletin sağlanmasıdır. Toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşabilmek için de ancak kusursuz organize edilmiş eğitim-öğretim faaliyetleriyle mümkün olacaktır. Biz de bu hedef doğrultusunda eğitimin her alanında plan ve programlar yaparak, tüm eğitimcilerin kabul edeceği evrensel doğrularda buluşmayı hedefleyen bir anlayışla çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Sizlerden beklentimiz sorunlar üreten değil, sorunlara çözüm odaklı yaklaşan bir sendika olarak, sürekli kendi içimizde ve eğitimin diğer paydaşlarıyla bir araya gelip eğitimi milli bir mesele olarak görüp, ülkemizin eğitimine katkıda bulunabilecek projelerle ortak paydada buluşmaktır.


İnsanı düzeltme gücüne sahip yegane topluluk siz öğretmenlersiniz. Eğitimi hayatının gayesi ve meyvesi kabul eden insanlar dünyayı düzeltecektir. Bu açıdan “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak; “Bir yanlışlık gördüğünüzde elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmezse dilinizle düzeltin, buna da gücünüz yetmezse kalben buğz edin, bu da imamın en zayıf olanıdır” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak bugün küçücük müdürlükler, müdür yardımcılıkları için insanların birbirini eze eze, bir birinin sırtına basa basa bir yerlere gelme hesabı yaptığı bir dünyada, 'sizlerin hiç biriniz kendisi için sevip istediğini kardeşi için de istemedikçe kamil mü'min olamaz” diyen bir Peygamberin ümmeti olarak Onun telkinlerine ve emirlerine, Onun tavsiyelerine ne kadar muhtaç olduğumuzu biliyoruz. Bu ihtiyaç sadece bizim ihtiyacımız değil, bu ihtiyaç öğrencilerimizin ihtiyacı, bu ihtiyaç milletimizin ve insanlığın ihtiyacı.


Eğitim dev bir organizasyon olup başarı hedeflerine ulaşılabilmesi için tüm süreç ve boyutlarının iyi planlanması gerekmektedir


İnsan onurunun gerektirdiği üst düzey hak ve özgürlükleri ile devlet-millet kaynaşmasının ve sosyal adaletin sağlanması, toplumsal barışın tesis ve temadisi gibi üst düzey hedeflere ulaşabilmek ancak ve sadece kusursuz organize edilmiş eğitim-öğretim faaliyetleriyle mümkün olacaktır. Bu nedenle; eğitimin milli bir mes'ele olarak ele alınması ve siyaset üstü değerlendirilmesi, milletin menfaatlerinin bireylerin menfaatlerinden önce geldiği, kendi haklarımızı isterken başkalarının haklarına saygı duymanın bir erdem olduğu, bireylerin, toplumun ve devletin tüm iş ve işlemlerinde adalet kavramı öncelikli davranması gerektiği vb. hususlar genelde akl-ı selim sahibi her insanın özelde de tüm eğitimcilerin kabul edeceği evrensel doğrulardır."




Son Güncelleme: 14.10.2014 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.