Çorum, TBMM’ye damgasını vurdu

Gelenekselleşen ve bu sene üçüncüsü yapılan İskilip Dolması ikramı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yoğun ilgi gördü.

07 Aralık 2016 Çarşamba 16:38
 Çorum, TBMM’ye damgasını vurdu

Gelenekselleşen ve bu sene üçüncüsü yapılan İskilip Dolması ikramı Türkiye Büyük Millet Meclisinde yoğun ilgi gördü.


Yapılan açıklamaya göre, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyor. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun girişimleri ile tarihi geçmişi 500 yıl öncelerine dayanan İskilip Dolması, TBMM’de Milletvekillerine ikram edildi.


Çorum Milletvekilleri; Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Tufan Köse, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, Ak Parti İskilip Kadın Kolları Başkanı Fatma Selvi’in katılımı ile yaklaşık 13 saatte kısık odun ateş ile kazanlarda pişirilen İskilip Dolması milletvekillerine ikram edildi.


Kazanlarda pişirilen İskilip Dolması’nın kapağını Ak Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan birlikte açtılar.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “500 yıllık tarihi İskilip Dolması ikramını geleneksel hale getirerek üçüncü kez Mecliste ikramını gerçekleştirmemizdeki amacımız İskilip ve İskilip kültürünün tanıtımına katkı sağlamaktır. İskilip Belediye Başkanımız Recep Çatma’ya ve ekibine, İskilip İlçe Başkanımız Mustafa Lek’e teşekkür ederiz. Çorum Belediye Başkanımız Muzaffer Külcü ise sarı cevherimiz Çorum leblebimizden milletvekillerimize ikramda bulundu. Belediye Başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz. ” dedi.


Yemeğe mecliste bulunan tüm partilerin milletvekilleri ile bakanlık bürokratları, meclis çalışanları ve basın mensupları unutulmaz lezzeti tadarak Çorum Milletvekillerine teşekkür ettiler.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yemeğe katılan milletvekillerini 4 Şubat Atıf Hocanın ölüm yıldönümünde yapılacak olan etkinlikler için İskilip’e davet etti. Çok sayıda milletvekilleri İskilip’te yapılacak programa katılacaklarını ifade ettiler.


Uslu, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan ve Ak Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek ile yaptığı görüşmesinde İskilip Belediyesi, Atıf-Der ve Üniversitenin katkısı ile etkinlik düzenlenmesi kararlaştırıldı.


Son Güncelleme: 07.12.2016 17:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165